Eğitim Sitesi

Fizyolojik Kuraklık Nedir? Fizyolojik Kuraklık Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Ekoloji - Çevre terimleri sözlüğümüzde Fizyolojik Kuraklık terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Fizyolojik Kuraklık nedir? Fizyolojik Kuraklık ne demek? Fizyolojik Kuraklık hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Fizyolojik Kuraklık Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Fizyolojik Kuraklık:

Ortamda yeterli miktarda su bulunmasına karşın, değişik nedenlerle bitkinin gerekli suyu alamayarak, susuzluk çekmesidir. Örneğin, düşük sıcaklık nedeni ile toprak suyunun donması ve bu sudan bitkinin yararlanamayışı gibi.


Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

Fizyonomik Dominant Türler: Miktar bakımından pek fazla olmadıkları halde, bir bitki topluluğunun fizyonomisini (dış görünüş) belirleyen bitki türleridir. Beraber bulunduğu türlerden biraz daha yüksek boylu olduğu veya gösterişli yaprakları ve çiçekleri ile olduğundan daha fazla gibi görülen ve bitki topluluğuna uzaktan bakıldığı zaman, dominant oldukları hissini uyandıran bitki türleridir.

Flora: Belli bir bölgeye adapte olmuş ve bu bölgede yaşamını sürdüren bitki topluluklarıdır. Türkiye florası gibi.

Florigan: Bitkilerin generatif gelişmelerini uyaran ve düzenleyen hormonlara verilen isimdir. Bu hormonlar çeşitli etkenlerle uyarılırlar. Uyarma olmadığında, bitki generatif gelişme dönemine geçemez. Örneğin; serin iklim tahılları vejetatif gelişme devrelerinde belli bir süre, düşük sıcaklıklarla uyarılamazlarsa, generatif devreye geçemezler.

Fotoperiyodizm: Bitkilerin günlük ışıklanma süresine karşı gösterdikleri tepkidir. Bitkiler buna göre erken yada geç çiçeklenme gösterirler, bitki yetiştirme bakımından bu durum önemlidir.

Fotosentez: Yeşil bitkilerde klorofil ve ışık yardımı ile topraktan alınan su ve havadan alınan karbondioksitin birleştirilerek karbonhidratların meydana getirilmesi olayıdır. Burada güneşin radyant enerjisi, kimyasal enerjiye dönüştürülür.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü