Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Folklor (Halkbilim) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Folklor (Halkbilim) nedir? Folklor (Halkbilim) ne demek? Folklor (Halkbilim) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Folklor (Halkbilim) Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Folklor (Halkbilim):
Kuşaktan kuşağa aktarılan töreleri, masalları ve gelenekleri kapsar.
Benzer Tarih Terimleri
Forsa: 1- Kürekle yürüyen gemilerde kürek çeken esir, savaş tutsakları ya da hükümlülerdir.
2- 1252'ye kadar Floransa'da basılan paranın adıydı. Daha sonra Avrupa'da basılan bütün altınlar için kullanılır oldu. Flori, flöri, florin şekillerinde de söylenir.
Forum: Roma kentlerinde pazar yerinin, resmi ve dinsel yapıların yer aldığı alandır. Forumlar aynı zamanda halk için gezinti alanı, dinsel törenlerin, şölenlerin, şenliklerin, oyunların ve siyasal tartışmaların yapıldığı alanlardır.
Fosil (Taşıl): Jeolojik çağlarda toprak altında gömülerek kalmış, taşlaşmış veya kömürleşmiş hayvan, bitki kalıntıları veya izleridir.
Fresk: 1-Kireç suyunda eritilmiş madeni boyalarla, yeni sıvanmış olan ıslak bir duvar yüzeyine resim yapma tekniğidir.
2-Bu yöntemle yapılmış duvar resmi.
Fütüvvet: Alçak gönüllülük, yiğitlik, eli açıklık, başkalarını sevmek, dünya malına önem vermemek, hoşgörü vb. gibi ahlaki temellere dayanan, Anadolu'da XIII. yüzyıldan sonra ortaya çıkan, kısa bir süre içinde birçok İslam ülkesinde de benimsenip yayılan, zanaatçı ve esnaf birliklerine verilen ad.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü