Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Gulam Sistemi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Gulam Sistemi nedir? Gulam Sistemi ne demek? Gulam Sistemi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Gulam Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Gulam Sistemi:
Savaşlarda ganimet olarak alınan genç erkek tutsaklardır. Büyük Selçuklu Devleti'nde gulam olarak orduya alınır ve sıkı bir eğitimden geçirildikten sonra aynı adı taşıyan ordunun neferleri arasına katılırlardı. Yaya olarak hizmet verir ve maaş alırlardı.
Gulam: Köle, uşak anlamına gelmektedir.
Benzer Tarih Terimleri
Müsellem: Osmanlı Devleti'nde, savaş zamanı yolu açmak, ordunun geçeceği yolları temizlemek, köprüleri tamir etmek gibi işlerle görevli kişilere verilen ad.
Yurttaş Askerlik: Fransız devrimi ile ortaya çıkan milliyetçilik akımıyla doğmuştur. Buna göre halkın tamamı vatanın savunulmasından sorumludur. Askerlik maddi kazanç için değil vatani bir görev olarak yapılır.
Artı Ürün: İnsanların ana ihtiyaçlarının karşılanması için inşaat malzemesi, kumaş, yiyecek, içecek gibi malzemelere ihtiyaçları vardır. Bu ana ihtiyaçlar tam olarak karşılandıktan sonra üretilen ürünler artı ürün olarak adlandırılmaktadır. Artı ürün ihtiyaç dışı olarak fazla üretilmiş ürünlerin bütünüdür.
Artı ürün, eski çağlarda madenin gelişmesiyle, madeni aletlerin insan yaşamına dâhil olması sonucunda ortaya çıkmıştır.
Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu: 3 Mart 1924 tarihinde TBMM’de kabul edilen ve eğitimde birliği ve laikliği esas alan kanundur.
Tamu: Eski Türklerde bugünkü cehennem kelimesinin eş anlamlısı.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü