Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Haşr terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Haşr nedir? Haşr ne demek? Haşr hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Haşr Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Haşr:
1- Bütün canlıların yeniden diriltilerek mahşerde, hesap vermek üzere toplanmasıdır.
2- İkinci surdan sonra Allah'ın insanları hesaba çekmek üzere bir araya toplaması
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Haşr:
Diriliş, ahirette yeniden dirilip mahşerde toplanma.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Hicret: 1- İslam takviminde tarih başı sayılan Hz. Muhammed'in Miladî 622 yılında Mekke'den Medine'ye göç etmesi olayıdır.
2- Peygamber (sav) ve müslümanların gördükleri işkence ve eziyetler ve çektikleri sıkıntılardan dolayı Mekke'den Medineye göç etmesi, miladi 622 tarihinde gerçekleşmiştir. Hz. Ömer zamanında Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul edilmiştir.
Hilye-i Şerif: Peygamber Efendimizin dış görünüşünü ve vasıflarını anlatan eserlere verilen addır. "Hilye-i Saâdet" de denir.
Hurâfe: Akla ve ilme aykırı olan ve hiçbir temeli bulunmayan batıl inançlar ve uygulamalardır. Dine sonradan girmiş uydurma, boş inanç. Çarpık davranış biçimlerini ifade eden hikâyeler.
Hutbe: Cuma ve Bayram günlerinde camilere gelen müminleri, dinî konularda aydınlatmak üzere hatib tarafından minberde okunan dua ve verilen öğüt.
İbadet: İbadet etmek, dinin emirlerini yerine getirmektir. İbadet, sözlükte boyun eğmek, kulluk etmek demektir. Rabbimize kulluk etmemizin, onu sevmemizin, ona saygı göstermemizin, yakın olmak istememizin göstergesi ibadet etmektir, karşılığında sevap vadedilen dinî görevleri ve amelleri Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla yerine getirmektir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü