Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Hurâfe terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hurâfe nedir? Hurâfe ne demek? Hurâfe hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Hurâfe Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Hurâfe:
Akla ve ilme aykırı olan ve hiçbir temeli bulunmayan batıl inançlar ve uygulamalardır. Dine sonradan girmiş uydurma, boş inanç. Çarpık davranış biçimlerini ifade eden hikâyeler.
Tarih Terimi Olarak Hurafe:
Dine sonradan girmiş yanlış inanç.
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Hurafe:
Dine sonradan girmiş yanlış inanç.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Hurafe:
1. Batıl dinlerden ve halk arasında uydurulan masallardan kalma aslı esası olmayan inanışlar. Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in sünnetiyle çatışma hâlinde olan her türlü düşünce, inanç, davranış ve bidat.
2. Dine sonradan girmiş yanlış, batıl inanç.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Hutbe: Cuma ve Bayram günlerinde camilere gelen müminleri, dinî konularda aydınlatmak üzere hatib tarafından minberde okunan dua ve verilen öğüt.
İbadet: İbadet etmek, dinin emirlerini yerine getirmektir. İbadet, sözlükte boyun eğmek, kulluk etmek demektir. Rabbimize kulluk etmemizin, onu sevmemizin, ona saygı göstermemizin, yakın olmak istememizin göstergesi ibadet etmektir, karşılığında sevap vadedilen dinî görevleri ve amelleri Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla yerine getirmektir.
İcmâ: Hz.Peygamber'in vefatından sonra, herhangi bir asırda, bütün İslam müçtehitlerinin, dînî bir konuda ortak hüküm vermeleridir.
İçtihat: Müçtehidin herhangi bir dînî mesele hakkında bir hükme ulaşabilmek için belli tekniklere başvurarak bütün gücünü harcaması demektir.
İftar: Orucun bitiş zamanı, oruç açmaktır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü