Eğitim Sitesi

Hermes Nedir? Hermes Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Hermes terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Hermes nedir? Hermes ne demek? Hermes hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Hermes Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hermes:

Eski Yunanistan'da, yolcuların yardımcısı olan haberci tanrıdır. Sembolü kanatlı pabuçlardır.


Tarih Terimi Olarak Hermes:

Eski Yunanistan'da, yolcuların yardımcısı olan haberci tanrıdır. Sembolü kanatlı pabuçlardır.


Mitoloji Terimi Olarak Hermes:

Tanrıların ulağı habercisi.


Benzer Tarih Terimleri

Hestia: Eski Yunanistan'da ocağı ve aile erdemlerini simgeleyen tanrıçadır. Sembolü kutsal ateştir.

Hicaz: Arap Yarımadası'nın Batısında, Kızıldeniz kıyısında bir bölgedir. Müslümanlar'ın kutsal kentleri olan Mekke ve Medine ile Taif, Cidde kentleri buradadır.

Hicret: Mekkeliler'in baskıları nedeniyle, can güvenlikleri tehlikeye giren Müslümanlar'ın Hz. Muhammet'in isteğiyle 16 Temmuz 622 tarihinde Mekke'den Yesrib'e (Medine) göç olayıdır. Böylece Müslümanların can güvenliği sağlanırken, Arap-İslam Devleti'nin kuruluşu da gerçekleşmiş oldu. Bu tarih, Hz. Ömer zamanında alınan bir kararla Arap-İslam takviminin (Hicri) başlangcı yapılmıştır.

Hicri Takvim: Başlangıcı Hicret olan ve Müslümanlar'ın kullandığı takvimdir. En yaygın olarak kullanılanı, İlkçağ Mezopotamya uygarlıklarının kullandığı 354 günlük Ay yılı takvimini esas alır. Bu takvimin kullanılması maliye ve vergi alanlarında sorun yarattığı için süreç içerisinde güneş yılını esas alan Rumi, Miladi gibi takvimler kullanılmıştır.

Hidiv: 1866-1922 yılları arasında Mısır valilerine, yöneticilerine verilen sandır. Farsça büyük vezir anlamına gelir ve Osmanlılarda da sadrazam ile aynı rütbededir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü