Eğitim Sitesi

Huy (Mizaç) Nedir? Huy (Mizaç) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Huy (Mizaç) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Huy (Mizaç) nedir? Huy (Mizaç) ne demek? Huy (Mizaç) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Huy (Mizaç) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Huy (Mizaç):

Kişiliğin doğuştan gelen, genelde fizyolojik kaynaklı ve kolay kolay değişmeyen yanıdır. Örneğin, içe dönüklük, karamsarlık, sinirlilik, heyecanlılık, dışa dönüklük gibi kişilik özellikleri huyu anlatır. "Can çıkar, huy çıkmaz", "Huylu huyundan vaz geçmez" gibi atasözleri, huyun ne denli zor değişebileceğini ifade eder.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Hükümet: Parlamento tarafından onaylanan ve yürütme işlevini gören organ hükümettir. Yani hükümet, devletin kullandığı yasama, yürütme, yargı yetkilerinden yürütme yetkisini kullanan organdır.

Demokrasilerde hükümet, başbakan ve bakanlar kurulundan oluşur ve yaptıkları çalışmalar parlamento tarafından denetlenir.

İbadet: Tanrı'ya inananların Tanrı'nın buyruklarına uygun olarak yaptıkları tapınmalardır.

İç Gözlem (İçe Bakış): Bir uyarıcının etkisiyle bireyin yaşadığı duyguları kendi ağzından anlatmasıdır.

İçgüdü: Öğrenilmeden yapılan, niçin yapıldığının bilincinde olunmayan, türün tüm bireylerinde bulunan kalıtsal davranışlara içgüdü denir.

İdealizm: 1. Gerçekte var olan düşünce ve ruhtur. Madde, düşünce ve ruhun ürünüdür.

2. Gerçekliği tasarım (idea) ve ülkülere (ideal) göre biçimlendirmek isteyen görüş. Varlığın maddi cinsten olmadığını savunan görüş.

3. Var olan her şeyi düşünceye bağlayan, düşünce dışında nesnel bir gerçekliğin var olduğunu kabul etmeyen felsefe öğretisi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü