Güncel Fen Bilimleri terimleri sözlüğümüzde İkincil Tüketici terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İkincil Tüketici nedir? İkincil Tüketici ne demek? İkincil Tüketici hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İkincil Tüketici Terimi Hakkında Bilgiler
Fen Bilimleri Terimi Olarak İkincil Tüketici:
Etobur canlılardır. İhtiyaç duyduğu besinleri farklı hayvanlardan alarak karşılayan canlı grubudur. Örnek: Aslan, kaplan, leopar, timsah, yılan, köpek balığı,kurbağa, baykuş, kartal, sırtlan, tilki, kurt, çakal, kertenkele.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri
Dünya Gezegeni: Dünya, Güneş Sistemi'nde Güneş'e en yakın üçüncü gezegendir. Güneş Sistemi'ndeki en yoğun ve beşinci büyük gezegendir. Şu an için üzerinde yaşam olduğu bilinen tek gezegendir. Katı ya da "kaya" ağırlıklı yapısı nedeniyle üyesi bulunduğu yer benzeri gezegenler grubuna adını vermiştir. Bu gezegen grubunun kütle ve hacim açısından en büyük üyesidir. Büyüklükte, Güneş Sistemi'nin 8 gezegeni arasında gaz devlerinin büyük farkla arkasından gelerek, beşinci sıraya yerleşir. Tek doğal uydusu Ay'dır. Yeryüzü, Yerküre, Mavi Gezegen ya da Latince adıyla Terra olarak da anılır.
Zatürre: Zatürre (pnömoni) akciğer dokusunun iltihaplanmasıdır. Bakteriler başta olmak üzere çeşitli mikroorganizmalara bağlı olarak meydana gelir.
Taç Yaprak: Çiçekli bitkilerdeki tek ya da birkaç sıralı, gösterişli renklere sahip yapraklara taç yaprak denir. Çiçek tablasında birbirinden ayrı parçalar halinde olduğu gibi birbirleriyle birleşip kaynaşarak da bağlanabilir.
Düzlem Ayna: Düz ve pürüzsüz, görüntüyü olduğu gibi gösteren ayna.
Duyu organları: Çevreden gelen uyarıları (ses, koku, ışık, tat, dokunma) algılayan organlardır. Duyu organları, bu uyarılara göre özelleşmiş hücrelere sahiptir. Bu hücrelere reseptör veya duyu almaçları denir.
İnsanlarda göz (görme duyusu), burun (koku duyusu), dil (tat alma duyusu), kulak (işitme duyusu), ve deri (dokunma, hissetme duyuları) olarak beş duyu organı bulunur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü