Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde İlahiyat (Tanrı bilim-Teoloji) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İlahiyat (Tanrı bilim-Teoloji) nedir? İlahiyat (Tanrı bilim-Teoloji) ne demek? İlahiyat (Tanrı bilim-Teoloji) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İlahiyat (Tanrı bilim-Teoloji) Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak İlahiyat (Tanrı bilim-Teoloji):
Dinleri ve tanrıyı konu alan bilim dalıdır. Özellikle dünyayı tanrı kavramıyla bağıntılı olarak açıklamaya ve yorumlamaya çalışır.
Benzer Tarih Terimleri
İlericilik: En ileri toplumsal, siyasal ekonomik, düşünsel gelişmeleri benimseme, ilerlemeden, yenileşmeden, çağdaşlaşmadan yana olma durumudur. Belli dönemlerde ilerici olan unsurlar, bir süre sonra, özellikle iktidara egemen olduktan sonra gericileşebilmektedir.
İlhak: Bir devletin kendisine ait olmayan topraklar üzerinde resmen egemenliğini ilan etmesidir. Bu topraklar genellikle önceden işgal edilmiştir.
İlkçağ: Yazılı belgelerin bulunduğu en eski zamanlardan (MÖ:3200) yazının bulunmasından, Batı Roma İmparatorluğu'nun (476) yıkılmasına kadar geçen tarihsel süreçtir. Bazı tarihçiler, İlkçağın sonunu Kavimler Göçü (375), bazılarıda, Batı Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması (395) olarak kabul eder. Bu sürecin en önemli özelliği, köleci sistemin toplumun her kesiminde egemen olmasıdır.
İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum: İnsan oğlunun ortaya çıktığı zaman başlayan ve mülkiyet kavramı ortaya çıkana kadar devam eden dönemin adıdır. Bu dönemde toplumda mutlak eşitlik vardı ve mutlak demokrasi uygulanmaktaydı. Topluluğun en yaşlı üyesi ya da üyeleri topluluğa önderlik yapmaktaydı. Mağaralar, ağaç kovukları ve kulübeler zamanın barınaklarıdır. Ateşin denetlendiği, ok, yay ve tekerleğin kullanıldığı, anaerkilliğin egemen olduğu, sömürünün olmadığı bu dönem insanlığın toplum yapısının ilk basamağını oluşturur.
İllegal (Yasadışı): Yasalara aykırı olması nedeniyle gizli tutulan , gizlenen şeyler ve eylemlerdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü