Eğitim Sitesi

İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum Nedir? İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum nedir? İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum ne demek? İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum:

İnsan oğlunun ortaya çıktığı zaman başlayan ve mülkiyet kavramı ortaya çıkana kadar devam eden dönemin adıdır. Bu dönemde toplumda mutlak eşitlik vardı ve mutlak demokrasi uygulanmaktaydı. Topluluğun en yaşlı üyesi ya da üyeleri topluluğa önderlik yapmaktaydı. Mağaralar, ağaç kovukları ve kulübeler zamanın barınaklarıdır. Ateşin denetlendiği, ok, yay ve tekerleğin kullanıldığı, anaerkilliğin egemen olduğu, sömürünün olmadığı bu dönem insanlığın toplum yapısının ilk basamağını oluşturur.


Benzer Tarih Terimleri

İllegal (Yasadışı): Yasalara aykırı olması nedeniyle gizli tutulan , gizlenen şeyler ve eylemlerdir.

İllirya: Balkanlar'ın Kuzeybatı kesiminin tarihsel adıdır.

İlmiye Sınıfı (Ulema): İlim adamları sınıfı. Osmanlı Devleti'nde din yargı ve öğretim işleriyle uğraşan devlet görevlilerinden oluşan sınıftır. Medrese öğrencilerinden başlayıp, ülkedeki tüm imamları ve kadıları içine alan geniş bir yelpazeyi içine alır.

İltizam: 1. Osmanlı Devletinde hazineye ait (Beyt-ül Mal) bir gelir kaynağının belli bir ücret karşılığında (açık artırma ile) kişilere satılması yöntemidir. Bu kişilere de mültezim denir.

2. Tımar sisteminin kalkmasından sonra ürün vergilerinin toplanması için kurulan sistem.

3. Osmanlılarda bir bölgenin gelirlerinin açık arttırma yöntemi ile peşin satılmasıdır.

İmam: Müslümanların din adamı

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü