Güncel Uzay ve Astronomi terimleri sözlüğümüzde İlkbahar Noktası terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İlkbahar Noktası nedir? İlkbahar Noktası ne demek? İlkbahar Noktası hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
İlkbahar Noktası Terimi Hakkında Bilgiler
Uzay ve Astronomi Terimi Olarak İlkbahar Noktası:
1- Güneş'in görünen yıllık deviniminde gök eşleği ile tutulumun kesim noktalarından biri. (Güneş yaklaşık olarak 21 Mart'ta bu noktaya gelir.)
2- Gök ekvatoru ile ekliptiğin kesim noktalarından biri. Güneş görünür hareketinde yaklaşık 21 Mart'ta bu noktaya gelir. İlkbahar noktası Balıklar burcunda yer alır.
Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri
İslam Takvimi: İslam ülkelerinin kullandığı takvim. Bu takvim Ay'ın evrelerine göre düzenlenir. Başlangıç zamanı Hz. Muhammed'in hicret tarihidir.
Julien Takvimi: Julius Cesar'ın düzenlettiği gün takvimi. Bu takvimde dörde bölünebilen yıllar 366 gün, bölünmeyenler de 365 gün alınır. Bugün kullandığımız takvim bunun düzeltilmiş biçimidir. Bugün kullandığımız takvim bu takvimdir. M.Ö. 46 yılında başlamıştır.
Kadir: Yıldızların parlaklık sırasını belirten ölçek. İlk tanımını Hipparchus (Hipokus) yapmıştır. Buna göre, çıplak gözle görülen yıldızlar birinci kadirden (m = 1), en sönükleri de altıncı kadirden (m = 6) kabul edilmiş, aradakiler de azalan parlaklığa göre sınıflandırılmıştır.
Kara Cisim: Üzerine düşen bütün ışığı hiç yansıtmadan olduğu gibi soğuran sanal cisim.
Kış Dönencesi: Güneş'in gökyüzünde yaptığı görünen yıllık harekette güneyden kuzeye dönüş yaptığı yer. Bu yerin ekvatora göre açısal uzaklığı -23° 27' dır. Dönüş 22 Aralıkta olur. Bu tarihe değin kısalan günler, bundan sonra uzamaya başlar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü