Eğitim Sitesi

İmam Nedir? İmam Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde İmam terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. İmam nedir? İmam ne demek? İmam hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

İmam Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İmam:

Müslümanların din adamı


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İmam:

Cemaate namaz kıldıran kimse.


Benzer Tarih Terimleri

İmece: Daha çok kırsal yerleşim yerlerinde, birçok kişinin toplanıp elbirliğiyle bir kişinin işini görmesi ve herkesin benzer işlerinin sırayla bitirilmesidir.

İmtiyaz (Ayrıcalık-Kapitülasyon): Bazı kişilere, topluluklara ya da devletlere, muhatapları tarafından başkalarına verilmiş olanlardan farklı olarak verilen, iki tarafın da ancak daha çok imtiyazı alan tarafın yararına olan çeşitli izin, ruhsat, hak ve çıkarlardır. İmtiyazlar genellikle ticari alanda olmakla birlikte, hukuki ve dini alanlarda da imtiyazlara rastlanır.

İncil: İsa Peygamber'e indirilen, "Yeni Ahit" olarak da bilinen, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna adlı azizler tarafından ayrı ayrı derlenip düzenlenen, içinde Hz. İsa'nın yaşamı, yasa ve öğretisi bulunan kutsal kitaptır. Sözlük anlamı "muci-ze"dir. İlk İncil Yunanca olup, Latince olanları yaygındır.

İngiliz Muhipleri Derneği: Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra İstanbul'da kurulan, Anlaşma Devletleri ile işbirliği içerisinde bulunarak Anadolu Hareketi'ne karşı en fazla zarar veren örgütlerdendir. İngiliz gizli haber alma örgütü tarafından kurdurulan bu cemiyetin en tanınmış üyeleri Vahidettin ve Damat Ferit'tir.

İnsan Bilimi (Antropoloji): İnsanın kökenini biyolojik yapısını, vücut özelliklerini, kültürlerini, toplumsal davranışlarını ve bunların gelişimini, değişimini konu edinen, kendine özgü yöntemlerle bunları inceleyen bilimdir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü