Güncel Uzay ve Astronomi terimleri sözlüğümüzde Kara Delik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kara Delik nedir? Kara Delik ne demek? Kara Delik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kara Delik Terimi Hakkında Bilgiler
Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Kara Delik:
Çökerek, ışığın bile kurtulamayacağı kadar yoğunlaşmış maddenin bulunduğu bölge.
Fizik Terimi Olarak Kara Delik:
Kütlesel çekim kuvvetinin çok büyük olduğu hatta ışığı bile kendine çekebilen çok küçük kütleli sönmüş yıldızlardır.
Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri
Karanlık Madde: 1. Varlığı, yaydığı ışınım yoluyla değil de dinamik yöntemlerle saptanabilen madde.
2. Işınım yaymadığı için doğrudan gözlenemeyen, ancak varlığı dolaylı yollarla hesaplanabilen madde.
Kontrast: Elde edilen görüntünün daha net ve daha parlak olmasıdır. Kontrastın iyi olabilmesi için hava ve görüş koşullarının iyi olması gereklidir.
Kozmik Işınlar: 1- Güneş'te, nötron yıldızlarında, süpernova patlamaları sırasında ya da kara deliklerde üretilen ve Dünya'ya ışık hızına yakın hızlarla ulaşan elektrik yüklü atom parçacıkları.
2- Uzayda çok yüksek enerjilerle hareket eden parçacıklar. Çoğu Güneş Sisteminin dışından gelmektedir. Düşük enerjili olanlar Güneş patlamalarıyla oluşur.
Kozmoloji: Evreni bir bütün olarak, yapısını ve gelişimini inceleyen bilim dalı.
Kozmoloji genel olarak gök adalara ilişkin çalışmaları içerir. Gök adalar ve gök ada kümeleri ile bunların özelliklerinin incelenmesi, bunlara ilişkin kuramların geliştirilmesi kozmolojinin konusudur.
Kuazar ( Quasar, yıldızımsı cisim ): 1- Gökada çekirdeklerindeki, optik ve morötesi ışınım yayan sıkı ışınım kaynakları. Optik fotoğraflarda yıldız gibi görünürler. Yıldızımsı cisim güçlü bir radyo kaynağı ise kuazar olarak adlandırılır.
2- Dünya'dan bakıldığında yıldız gibi görünen yoğun ve son derece parlak bir cisim. Haklarında çok az şey bilinmektedir, ama kuazarlar büyük bir olasılıkla aktif galaksilerin merkezleridir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü