Güncel Turizm ve Otelcilik terimleri sözlüğümüzde Katma Değer Vergisi Ertelemesi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Katma Değer Vergisi Ertelemesi nedir? Katma Değer Vergisi Ertelemesi ne demek? Katma Değer Vergisi Ertelemesi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Katma Değer Vergisi Ertelemesi Terimi Hakkında Bilgiler
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Katma Değer Vergisi Ertelemesi:
Yatırım mallarının ithalinde ödenmesi gereken KDV'nin indirilmesinin mümkün olduğu tarihe kadar ertelenmesine olanak veren bir teşvik tedbiridir. Gümrük ödemeden yapılan yatırım mallarının ithalinde teşvik belgesi yoksa malın gümrükten çekilmesi sırasında KDV ödenmesi gerekmektedir. Teşvik belgesi varsa ithal sırasında KDV ödenmemekte, Gümrük İdaresine ödenecek vergi tutarı kadar teminat gösterilmekte ve teminat karşılığında ödenecek KDV ertelenmektedir. Erteleme, yatırımcının Türkiye'de yaptığı yatırım harcamalar için vergi dairesine ödediği KDV'lerin ertelenen KDV tutarına ulaşmasına kadar sürmektedir. Vergi dairesine ödenen KDV tutarı ithalat sırasında ertelenen KDV tutarına ulaştığında, vergi dairesinden bu durum belgelendirilmekte ve alınan belge ile gümrük idaresine başvurularak teminat geri alınmaktadır.
Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri
Kervansaray (Caravanserai): Ana yollarda kervanların konaklaması için yapılan büyük han.
Kırsal Rekreasyon: Kırsal rekreasyon faaliyetleri aslında kırsal kökenli değil, tersine şehirden çıkmış, ancak geniş arazi kullanımı ve bazı doğal özellikler gerektirdiğinden kırsal alanlarda yapılan rekreasyon faaliyetleridir. Açık havada yapılabilen ancak doğal ortamdan ayrılan tenis, golf, vb. faaliyetler de şehir içi faaliyetlerden farklıdır.
L.C.V.: Davetiyelerde, davet edilen tarafın katılıp katılmayacağını bildirmesi için eklenen, 'Lütfen Cevap Veriniz' anlamındaki istem notu.
Liman Turu Düzenleyen Acenta: Liman çevrelerinde yapılan turları düzenleyen acenta.
Linkert Sınıflaması: Linkert sınıflamasına göre işletme karakteristikleri:
1) Motivasyon güçlerinin karakterleri.
2) Haberleşmenin, iletişimin üstler tarafından benimsenme derecesi.
3) Karşılıklı ilişki etkileme işleminin karakteristikleri.
4) Karar işleminin karakteri.
5) Amaçları saptama ve gözetme özelliği.
6) Denetim işleminin özelliği.
7) Performans karakteristikleri.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü