Eğitim Sitesi

Kırsal Rekreasyon Nedir? Kırsal Rekreasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Turizm ve Otelcilik terimleri sözlüğümüzde Kırsal Rekreasyon terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kırsal Rekreasyon nedir? Kırsal Rekreasyon ne demek? Kırsal Rekreasyon hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Kırsal Rekreasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kırsal Rekreasyon:

Kırsal rekreasyon faaliyetleri aslında kırsal kökenli değil, tersine şehirden çıkmış, ancak geniş arazi kullanımı ve bazı doğal özellikler gerektirdiğinden kırsal alanlarda yapılan rekreasyon faaliyetleridir. Açık havada yapılabilen ancak doğal ortamdan ayrılan tenis, golf, vb. faaliyetler de şehir içi faaliyetlerden farklıdır.


Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

L.C.V.: Davetiyelerde, davet edilen tarafın katılıp katılmayacağını bildirmesi için eklenen, 'Lütfen Cevap Veriniz' anlamındaki istem notu.

Liman Turu Düzenleyen Acenta: Liman çevrelerinde yapılan turları düzenleyen acenta.

Linkert Sınıflaması: Linkert sınıflamasına göre işletme karakteristikleri:
1) Motivasyon güçlerinin karakterleri.
2) Haberleşmenin, iletişimin üstler tarafından benimsenme derecesi.
3) Karşılıklı ilişki etkileme işleminin karakteristikleri.
4) Karar işleminin karakteri.
5) Amaçları saptama ve gözetme özelliği.
6) Denetim işleminin özelliği.
7) Performans karakteristikleri.

Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği: 97/2 nolu Hazine Müsteşarlığı Tebliğine göre, "Teşvik Belgesine istinaden düzenlenen yerli global listede yer alan, yeni olarak temin edilen, yurt içinde imal edilmiş olan makine ve teçhizattan Müsteşarlıkça proje bazında uygun görülenlerin" gelişmiş yörelerde sadece KDV tutarının, kalkınmada öncelikli yörelerde ise KDV+15 puan tutarında bir meblağın fon kaynaklarından yatırımcıya nakit olarak ödenmesine olanak sağlayan bir teşvik tedbiridir. Master süreç planı.

Oturma Yeri Doluş (Kuver) Oranı: Oturma doluş oranı belli bir dönemde restoranın veya benzeri yiyecek-içecek bölümünün müşteri kabul kapasitesi ile o dönemde servis yapılan yiyecek (kuver) sayısı arasındaki orandır.
Oturma Yeri Doluş Oranı = Servis Yapılan Kuver Sayısı (Oturma Yeri Kapasitesi)
Bir restoranda günlük olarak öğle ve akşam için iki defa yararlanılacağına göre, Servis yapılan Yemek Sayısı/ Günlük kapasite
formülü yardımıyla da restorandan günlük ortalama yararlanma katsayısı bulunabilir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü