Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Kilikya terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kilikya nedir? Kilikya ne demek? Kilikya hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kilikya Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Kilikya:
İlkçağ'da Anadolu'nun güneyinde Göksu, Seyhan ve Ceyhan ırmaklarının suladığı, Toros Dağlarının kuşattığı, şimdiki Mersin ve Adana çevresine verilen addır.
Benzer Tarih Terimleri
Kinin: Kınakına ağacının kabuğundan elde edilen ve sıtmanın sağaltımında kullanılan beyaz bir alkoloit.
Kiril Alfabesi: Ortodoks Kilisesine bağlı Slav halkları için IX. yüzyılda Rum din adamlarının oluşturup, geliştirdiği bir tür alfabedir. Günümüzde Rusça, Sırpça ve Bulgarca ile birlikte eski Sovyetler Birliğinden ayrılan devletlerin çoğunda bu alfabe kullanılmaktadır.
Kolağası: Osmanlı Ordusunda yüzbaşılıkla binbaşılık arasında bir rütbedir. İlk kez Asakir-i Mansure-i Muhammedi'ye ordusunda kullanılmıştır.
Komünizm (Ortakçılık): Özel mülkiyetin olmadığı, bütün malların, üretim araçlarının topluma ait bulunduğu, bunları devlet aracılığıyla herkesin ortaklaşa kullandığı toplum düzenidir. Böyle bir sistem düşüncesinden ilk önce Platon'un "Devlet" adlı yapıtında sözedilmiştir.
Konsorsiyum: Uluslararası kimi kuruluşların ya da kimi devletlerin ekonomik ve mali yardımlarını yürütmek için oluşturdukları ortak organdır. Ticari anlamda ise türlü sanayi kollarındaki girişimleri, bankaları, ulaştırma ve sigorta şirketlerini birbirine bağımlı ve ortak kılan uluslararası ticaret birliğidir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü