Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Konsorsiyum terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Konsorsiyum nedir? Konsorsiyum ne demek? Konsorsiyum hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Konsorsiyum Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Konsorsiyum:
Uluslararası kimi kuruluşların ya da kimi devletlerin ekonomik ve mali yardımlarını yürütmek için oluşturdukları ortak organdır. Ticari anlamda ise türlü sanayi kollarındaki girişimleri, bankaları, ulaştırma ve sigorta şirketlerini birbirine bağımlı ve ortak kılan uluslararası ticaret birliğidir.
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Konsorsiyum:
Ortak yarar gözeten ve daha çok mali konularla uğraşan kişiler ya da kuruluşlardan oluşan bir gruptur. Ortaklık anlamına gelir.
Coğrafya Terimi Olarak Konsorsiyum:
İki veya daha fazla tüzel kişinin bir araya gelerek, belirli bir proje ile ilgili olarak birlikte hareket etmek için, oluşturdukları şirket niteliğindeki yapı.
Kütüphanecilik Terimi Olarak Konsorsiyum:
İşbirliği yaparak belirli hedeflere ulaşmaya çalışan iki veya daha fazla kurumun resmi birlikteliği (örneğin Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu - ANKOS).
Benzer Tarih Terimleri
Köktencilik: Siyasal ilkelerin kökten değiştirilmesini öneren uzlaşmaz öğretidir.
Kölelik: Mülkiyet kavramının ortaya çıkması ve ilk devletlerin kurulmasından itibaren, muhtemelen Demir Çağı'ndan başlayarak, Ortaçağ'ın sonuna kadar devameden, esaret altında ve zorla çalıştırılarak artı değere el konulması durumudur. Roma İmparatorluğu yıkıldıktan sonra Ortaçağ'da yerini toprağa bağlı kölelik anlamına gelen serfliğe bırakmıştır.
Kös: Deve, Fil veya at sırtında taşınan büyük davul-lardır.
Kral Yolu: İlkçağda İranlıların ve Lidyalıların katkılarıyla yapılan, İran Körfezinden Ege Denizi kıyılarına kadar uzanan yaklaşık 2500 km uzunluğundaki ticaret yoludur.
Kubbealtı: Topkapı Sarayı içerisinde, Osmanlı vezirlerinin toplanıp devlet işlerini görüştükleri, divan toplantılarının yapıldığı yerdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü