Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Kıta Sahanlığı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kıta Sahanlığı nedir? Kıta Sahanlığı ne demek? Kıta Sahanlığı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kıta Sahanlığı Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Kıta Sahanlığı:
Kara sularının bittiği yerden başlayan ve ilgili ülkenin topraklarının deniz altındaki doğal
uzantısı olup, 200 metre derinliğe kadar olan alanı kaplayan su altı bölgesidir.
Coğrafya Terimi Olarak Kıta Sahanlığı:
Deniz seviyesinin altında, kıyı çizgisinden -200 m derine kadar inen bölüme kıta sahanlığı (şelf) denir. Şelf kıtaların su altında kalmış bölümleri sayılır.
Hukuk Terimi Olarak Kıta Sahanlığı:
Ülke kıyılarına bitişik olan ve 200 m derinliğe veya bu sınırın ötesindeki su derinliğinin doğal kaynaklarının işletilmesine elverişli olduğu noktaya kadar, kara sularının dışında kalan deniz altı bölgelerinin deniz yatağı ve toprak altı kesiminin bütünü
Benzer Tarih Terimleri
Kızılbaş: Genellikle Sünni Müslümanların Alevi ve Şiilere verdikleri addır. Bunun nedeni de giydikleri kırmızı renkli başlıktır.
Kile: Bir cins tahıl ölçüsüdür. İki teneke veya dört şinik ölçüsündedir ve yaklaşık 32 kg. dir.
Kilikya: İlkçağ'da Anadolu'nun güneyinde Göksu, Seyhan ve Ceyhan ırmaklarının suladığı, Toros Dağlarının kuşattığı, şimdiki Mersin ve Adana çevresine verilen addır.
Kinin: Kınakına ağacının kabuğundan elde edilen ve sıtmanın sağaltımında kullanılan beyaz bir alkoloit.
Kiril Alfabesi: Ortodoks Kilisesine bağlı Slav halkları için IX. yüzyılda Rum din adamlarının oluşturup, geliştirdiği bir tür alfabedir. Günümüzde Rusça, Sırpça ve Bulgarca ile birlikte eski Sovyetler Birliğinden ayrılan devletlerin çoğunda bu alfabe kullanılmaktadır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü