Güncel Turizm ve Otelcilik terimleri sözlüğümüzde Kıyı Kenar Çizgisi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kıyı Kenar Çizgisi nedir? Kıyı Kenar Çizgisi ne demek? Kıyı Kenar Çizgisi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kıyı Kenar Çizgisi Terimi Hakkında Bilgiler
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:
Deniz, tabii ve suni göl ve akarsularda kıyı çizgisinden sonra bunların tamamlayıcısı olarak kara yönünde devam eden su hareketlerinin oluşturduğu kumluk, çalılık, taşlık, sazlık ve bataklık alanların doğal sınırıdır.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:
Deniz, tabiî ve sunî göl ve akarsuların alçak — basık kıyı özelliği gösteren kesimlerinde, kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturduğu, kumsal ve kıyı kumullarından oluşan kumluk, çakıllık, kayalık, taşlık, sazlık, bataklık ve benzeri alanların doğal sınırı; dar-yüksek kıyı özelliği gösteren kesimlerinde ise, şev ya da falezin üst sınırı.
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Kıyı Kenar Çizgisi:
Deniz, tabii ve suni göller ve akarsularda, kıyı çizgisinden sonraki kara yönünde su hareketlerinin oluşturduğu kumluk, çakıllık, kayalık, taşlık, sazlık, bataklık ve benzeri alanların doğal sınırıdır. Kıyı kenar çizgisi tespit komisyonu valiliklerce kamu görevlileri arasından jeoloji, harita, ziraat, inşaat mühendisleri ile mimar veya şehir plancısından oluşturulur.
Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri
Klimatizm: Açık ve temiz havanın şifa verici etkisinden yararlanmak için, dağ istasyonlarında ve deniz kenarında uygulanan bir tedavi yöntemidir. Temiz hava tedavisi de denilmektedir.
Know-How: Know-how, insanoğlunun hem çalışma, hem de dinlenme yaşamını en fazla etkileyen bir üretim faktörü olmuştur. Turizmde know-how, turistik mal ve hizmet üretmek için kullanılan yöntem, işlem, makine ve teçhizattan oluşan sistemlerdir.
Konaklama Belgesi: Bir tesise konaklamak için gelen müşteriye ilk doldurulan ve müşterinin ilk tanındığı belgedir. Kartın ön yüzü müşteriyi tanıtmakla birlikte, arka yüzüne kendisine yapılacak olan özel işlemler de not edilebilir, İndirim oranları veya özel fiyatlar vb.
Konaklama Endüstrisi: Konaklama endüstrisi insanların kendi konutlarının bulunduğu yer dışında değişik nedenlerle yaptıkları seyahatlerde birinci planda geçici konaklama, ikinci planda yeme-içme gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için mal ve hizmet üreten ticari nitelikteki işletme faaliyetleridir.
Konaklama İşletmeleri: Konaklama işletmeleri turistlerin geçici konaklama, yeme-içme, kısmen eğlence ve diğer sosyal ihtiyaçlarını karşılayan işletmelerdir. Turistlerin seyahat şekilleri, gelir düzeyleri, zevkleri ve turizm şekilleri ile işletmelerin kurulacakları mahallerin farklılıkları konaklama işletmelerinin farklılaşmasına yol açar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü