Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Kolaylaştırılmış Difüzyon terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Kolaylaştırılmış Difüzyon nedir? Kolaylaştırılmış Difüzyon ne demek? Kolaylaştırılmış Difüzyon hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Kolaylaştırılmış Difüzyon Terimi Hakkında Bilgiler
Biyoloji Terimi Olarak Kolaylaştırılmış Difüzyon:
Yağda erime özelliği olmayan bazı molekül ve iyonların (glikoz ve aminoasitler), çok yoğun ortamdan az yoğun ortama taşıyıcı protein moleküllerine tutunarak geçmeleridir. Taşıyıcı moleküllerle birleşen bu moleküller, lipit tabakasına temas edince erir ve geçiş yaparlar. Geçtikten sonra birleşik yapı dağılır ve taşıyıcılardan ayrılır.
Benzer Biyoloji Terimleri
Basit Difüzyon: Yağda eriyebilen bazı molekül ya da iyonların (alkol, O2, CO2) çok yoğun ortamdan az yoğun ortama enerji harcamadan geçmeleridir.
Sitozis: Makromoleküler maddelerin (polisakkarit, glukoprotein gibi) ve partiküllerin hücrenin içine alınmasına endositoz; hücre dışına çıkmasına ise ekzositoz denir. Endositozda hücre zarındaki küçük veziküller hücre içine doğru girinti yaparak taşınacak maddeleri içine alır ve sonra bulundukları yerden koparak sitoplazmada serbest hâle geçer. Endositoz; Pinositoz ve fagositoz olarak iki şekilde oluşur.
Endositoz ve Ekzositoz: Makromoleküler maddelerin (polisakkarit, glukoprotein gibi) ve partiküllerin hücrenin içine alınmasına endositoz; hücre dışına çıkmasına ise ekzositoz denir. Endositozda hücre zarındaki küçük veziküller hücre içine doğru girinti yaparak taşınacak maddeleri içine alır ve sonra bulundukları yerden koparak sitoplazmada serbest hâle geçer. Endositoz; Pinositoz ve fagositoz olarak iki şekilde oluşur.
Sistematik Anatomi: İnsan vücudunu sistemlere ayırarak inceleyen bilim dalıdır.
Peroksizomlar: Oksidaz enzimi içerir. Hücre için zararlı maddeleri oksitleyerek zararsız hâle getirir. Peroksizomların sayıları, karaciğer ve böbrek hücrelerinde çoktur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü