Eğitim Sitesi

Lacrimosa (o) Nedir? Lacrimosa (o) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Müzik-Dans terimleri sözlüğümüzde Lacrimosa (o) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Lacrimosa (o) nedir? Lacrimosa (o) ne demek? Lacrimosa (o) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Lacrimosa (o) Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Lacrimosa (o):

Acıklı, gözü yaşlı. Requiem'in ikinci bölümü Dies Irae'nin (ağlama günü) son kısmı.


Benzer Müzik-Dans Terimleri

Lamentazione (İt.): Yalvaran, yakaran, feryat eden acıklı sesleniş.

Lamento (İt.): Ağıt.

Largo (İt.): İtalyanca "GENİŞ" anlamına gelir. Hız terimi olarak "Çok Ağır" anlamında kullanılan Largoda vuruşlar Andanteye göre, çok daha ağır okuması gerektiğinin göstergesidir. Metronom'a göre, dakikada 40'dan 60'a kadar olan birim vuruşları, hız terimi olarak "Largo" sözcüğü ile karşılanır. Örnek: d=40-60

Legato (İt.): İtalyanca "Bağlı" anlamına gelmektedir. Pürüzsüz, kesintisiz ve akıcı okumayı gerektirir.

Leitmotiv (Al.): 1- Yapıt boyunca yinelenerek bir kişiyi ya da bir konuyu tanıtıcı özellikleri taşıyan, böylece yapıtın bütünlüğüne katkıda bulunan müzik motifi. Kılavuz müzik.

2- Kişilerin ya da olayların tanıtılması için kullanılan, melodik, ritmik ya da armonik kimliği olan cümle bölümleri. Genellikle operada kullanılır. Wagnerin operalarında Leitmotivlerin özel bir önemi vardır.

3- İlk defa Hans von Wolzogen tarafından kullanılan müzikli dramlara ait bir tür kompozisyon tekniği. Richard Wagner bunu etkili kullanmıştır. Kendisi buna "melodik an" veya "temel tema" adını vermiştir. Eserde sık sık geçer ve dinleyiciye belirli bir tezi, olayı veya kişiyi hatırlatır.
Leitmov, romantik müzikte özellikle programlı müzikte senfoni ve senfonik şiirlerde kullanılmıştır. Berlioz, Çaykovski, Liszt'in ve Richard Strauss'un bu tür eserlerinde özellikle göze çarpar.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü