Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Livâ-i Hamd terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Livâ-i Hamd nedir? Livâ-i Hamd ne demek? Livâ-i Hamd hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Livâ-i Hamd Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Livâ-i Hamd:
Hamd (şükür) sancağı. Kıyâmet gününde, canlılar dirilip, Arasat meydanında toplanınca, Allahü teâlâ tarafından Peygamber efendimize ihsân edilecek olan ve altında bütün inananların toplanacağı sancak-ı şerîf.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Maaz-Allah: "Allahü teâlâya sığınırım" mânâsına, tehlikeli, zararlı ve istenmeyen durumlardan korunmak için söylenen bir söz.
İnşallah: İnşallah, Allah isterse, Allah dilerse anlamında kullanılan sözdür. Âlemdeki her şey Allah'ın istemesiyle olur. Allah'ın izni olmadan bir karınca yuvasından çıkamaz, bir yaprak yerinden kopup düşemez, güneş doğamaz, rüzgâr çalıları kıpırdatamaz. Kısacası insanın aklına gelebilecek her şey Allah'ın elindedir. O isterse olur, istemezse olmaz. O yüzden Müslümanlar gelecekte yapmak istedikleri şeyler için "Ben falanca işi yapacağım" yerine "İnşallah ben falanca işi yapacağım," derler.
Maşallah: Beğenilen şeyler görüldüğünde söylenilen; "Bu, Allahü teâlânın dilediği ve ihsân ettiği şeydir" mânâsına mübârek bir söz.
Mâlayâni: Dünyâ ve âhirete faydası olmayan iş, boş söz, lüzumsuz şey.
Mazmaza: Abdest ve gusül alırken ağzı su ile yıkamak.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü