Eğitim Sitesi

Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği Nedir? Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Turizm ve Otelcilik terimleri sözlüğümüzde Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği nedir? Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği ne demek? Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği:

97/2 nolu Hazine Müsteşarlığı Tebliğine göre, "Teşvik Belgesine istinaden düzenlenen yerli global listede yer alan, yeni olarak temin edilen, yurt içinde imal edilmiş olan makine ve teçhizattan Müsteşarlıkça proje bazında uygun görülenlerin" gelişmiş yörelerde sadece KDV tutarının, kalkınmada öncelikli yörelerde ise KDV+15 puan tutarında bir meblağın fon kaynaklarından yatırımcıya nakit olarak ödenmesine olanak sağlayan bir teşvik tedbiridir. Master süreç planı.


Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

Oturma Yeri Doluş (Kuver) Oranı: Oturma doluş oranı belli bir dönemde restoranın veya benzeri yiyecek-içecek bölümünün müşteri kabul kapasitesi ile o dönemde servis yapılan yiyecek (kuver) sayısı arasındaki orandır.
Oturma Yeri Doluş Oranı = Servis Yapılan Kuver Sayısı (Oturma Yeri Kapasitesi)
Bir restoranda günlük olarak öğle ve akşam için iki defa yararlanılacağına göre, Servis yapılan Yemek Sayısı/ Günlük kapasite
formülü yardımıyla da restorandan günlük ortalama yararlanma katsayısı bulunabilir.

Pasan Müşteri: Otele rezervasyonsuz gelen müşteri.

p.m.(post meridian): 12 saat zaman dilimi uygulanan ülkelerde öğleden sonrasını ifade eden kısaltma.

Pasavan: Devlet sınırı dışında bahçe, bağ ve tarlası bulunan kişilerin serbestçe girip çıkmaları için düzenlenen belge.

Scanion Planı: Turizm sektöründe sıkça kullanılan bir yönetim felsefesi ve aynı zamanda bir tür örgüt kuramıdır. Scanion Planı, kişilerin kendilerini ifade etme gereksinimlerinin olduğu varsayımına dayanarak bu ifade güdüsünün işin yorumunda gerçekleşebileceği savıdır. Bu felsefeyi izleyen kuram ise "Bir örgütün bütün bireyleri o örgütün faaliyetlerine tam anlamıyla katılabilirlerse katkıları oranında ödüllendirilmelidir," şeklinde ifade edilebilir. Scanion Planı'nın uygulanması işletmelerin örgüt yapısına göre değişiklikler arz eder, ancak tüm uygulamalarda üç ana ilkeden hareket edilir:
1- Katılma sistemi.
2- Eşitlik sistemi.
3- Özdeşlik sistemi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü