Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Manifesto terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Manifesto nedir? Manifesto ne demek? Manifesto hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Manifesto Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Manifesto:
1.Bildiri.
2.Bir yük gemisinde bulunan ticaret mallarını gösteren ve kaptan tarafından yükün boşaltılacağı liman gümrük yönetimine verilen bildirge.
Denizcilik Terimi Olarak Manifesto:
Ticaret gemilerinde çeşitli varış yerleri için gemiye yüklenen malların tam tafsilatını gösteren vesika. Manifestolar yükleme limanlarında acenteler tarafından konşimentolara göre tanzim edilir.
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Manifesto:
Gönderilecek yükleri gösteren belge.
Sanat Terimi Olarak Manifesto:
Ortak eğilime sahip bir sanatçı grubunun düşünce ve yönelimlerini kamuya duyurmak amacıyla yayınladığı bildiri.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Manifesto:
Toplumsal bir hareketin siyasal inanç ve amaçlarının açık ifadesi , bildiri.
Benzer Tarih Terimleri
Maniheizm: Mani tarafından İran'da kurulan Musevilik dışın-daki bütün dinlerin pek çok özelliklerinin birleş-tirilmesiyle ortaya çıkan bir dindir. Öğretinin temeli iyilik kötülük karşıtlığına (Mazdaizm) da-yanmaktadır. İyilik; ışık ve ruhtur, kötülük de karanlık ve bedendir. Süryanice yazılmış ve Mani'ye dayandırılan yedi kutsal metin bu dinin temelini oluşturur.
Maoculuk: Köylülüğe dayanan, devrimin merkezine ve öncülüğüne köylüyü koyan Marksist toplumculuktur. Marksizmin Mao Tse Tung tarafından Çin koşullarına göre yorumudur. Devrim mücadelesi Leninizmin tersine, kent yerine köyden ve işçi sınıfı yerine köylülükten başlatılmıştır. Çin'de sanayinin gelişmemesi, emekçilerle egemenler arasındaki çelişkinin kentlerde değil, köylerde, kırsal alanlarda olması nedeniyle farklı bir yol izlenmiştir.
Maraba: Birinin toprağını işleyerek belli bir oranda üründen pay alan kimse.
Mareşal: Askerlikte en yüksek aşama, en büyük rütbedir.
Marksizm (Bilimsel Sosyalizm): XIX. yüzyıl ortalarında Marks ve Engels'in geliştirdikleri tarihsel, toplumsal ve düşünsel görüşe dayalı devrimci siyasal harekettir. Kapitalizmin yok olacağı ve yerine sosyalizmin geçeceğini ileri süren bu öğreti ilk kez 1917 Devrimi ile Rusya'da uygulama alanı bulabilmiştir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü