Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Meknun terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Meknun nedir? Meknun ne demek? Meknun hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Meknun Terimi Hakkında Bilgiler
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Meknun:
Gizli, saklı.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Meknun:
Gizli, saklı.
Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri
Muhacir: Göçmen. Hz. Muhammed’e (s.a.v.) uyarak Mekke’den Medine’ye göç eden. İslam dinini Kur’an-ı Kerim’in emrettiği gibi yaşamak, Kureyş kabilesinin her türlü baskısından kurtulmak ve din, can, namus, akıl ve soy emniyetini sağlayıp her türlü tehlikeden korunmak amacıyla Mekke’den Medine’ye göç eden Hz. Muhammed (s.a.v.) ve arkadaşları.
Sekte: Susmak, konuşmayı ve okumayı kesmek. Kur’an kıraatı esnasında "sesi, nefes almaksızın kesmek” manasında kullanılmaktadır.
Sıfat: Nitelik.
Takva: 1. Allah’ı görüyormuşçasına bir bilinç içerisinde farzları, vacipleri hakkıyla yerine getirme; Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak amacıyla nafileleri çokça yapma; sünnete uyma.
2. Allah'tan korkma, Allah korkusuyla dinin yasak ettiği şeylerden kaçınma.
Tebliğ: 1. "Allah’ın kendilerine indirmiş olduğu vahiyleri insanlara eksiksiz olarak bildirmesi." anlamında peygamberlerin sıfatlarından biri. Açıklanması gereken dini bir hükmü, yerine göre örnekler vererek yerine göre nasihat ederek sözlü ve yazılı bir biçimde eksiksiz olarak anlatma; etkileyici bir dille insanlara duyurma.
2. Ulaştırma, bildirme, açıklama.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü