Eğitim Sitesi

Membran Nedir? Membran Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Membran terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Membran nedir? Membran ne demek? Membran hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Membran Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Membran:

Geçirimsiz ince örtü, kaplama.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Melamin: Melamin, yapısı itibariyle zor kırılan ve yıllarca kullanılabilen, uzun ömürlü bir malzeme olan kimyasal ve sadece su içinde çözülebilen organik kökenli bir maddedir. Kütlece yüzde 66'sını oluşturan nitrojen sayesinde alev almayı geciktirici ve ısıya dayanıklı bir yapıya sahip melamin, zehirli ve yanıcı bir kimyasal bileşim olan Formaldehid ile birleştirildiğinde suda çözülmeyen, sert ve zor kırılan bir madde haline gelir. Bu reaksiyon sonunda, mutfak tezgahlarının yapıtaşı olan 'melamin reçinesi' ve özellikle temizlik malzemesi olarak kullanılan 'melamin köpük' oluşur. Kimyasal reaksiyondan ortaya çıkan bu iki ürün, mutfak dolap ve tezgahları, ses izolasyon ürünleri, sofra ve mutfak malzemeleri, çeşitli kumaşlar, alev almayı geciktiren kimyasallar, temizlik malzemeleri, yazı tahtaları, yer döşemesi, gübre ve hayvan yemi gibi pek çok malzemenin ya hammaddesi olarak ya da çeşitli maddelerle kimyasal reaksiyonlara sokularak çok daha farklı ürünlerin imal edilmesinde kullanılır.

Mekan: İnsanı çevreden belli ölçüde ayıran ve içinde eylemlerini sürdürmesine elverişli olan boşluk, ortam.

Mefruşat: Döşemelik eşya.

MDF (Orta Yoğunlukta Lif Levha): MDF (Medium Density Fiberboard= Orta Yoğunlukta Lif Levha)

Ağaç liflerinin sıcakta sertleşen sentetik reçine ile birbirine kaynaştırılması suretiyle levhalar halinde üretilen ahşap esaslı bir malzemedir. İnce ağaç talaşından üretilen oldukça sağlam bir üründür. Suntadan daha kolay işlenirliği ve sağlamlığı nedeniyle daha çok tercih edilir.

Mat Boya (Plastik Boya): Su bazlı mat boyalara, halk arasında "plastik boya" denir. Mat boyalar, kaygan bir yapıya sahip değildir. Tam silinebilme özellikleri yoktur. Bu yüzden, mat boya ile boyanmış duvarların çok sık ve ıslak bezle silinmesi, boyanın renk kaybına uğramasına ya da lekelerin boya üzerinde iz bırakmasına neden olabilir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü