Eğitim Sitesi

Merkezi Planlı Yapılar Nedir? Merkezi Planlı Yapılar Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Merkezi Planlı Yapılar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Merkezi Planlı Yapılar nedir? Merkezi Planlı Yapılar ne demek? Merkezi Planlı Yapılar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Merkezi Planlı Yapılar Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Merkezi Planlı Yapılar:

Bu tipin zemin şeması altıgen, sekizgen veya yuvarlaktır. Üstleri kubbe ile örtülüdür.


Benzer Arkeoloji Terimleri

Mescit: Genel anlamda cami. Anadolu'da minberi olmayan, vakit namazları için kullanılan küçük camiler.

Mihrap: Cami ve mescitler ile namazgâhlarda kıble yönünde belirleyici mimari öğe. ımamın önünde durduğu bölüm. Genellikle etrafı çerçevelenmiş, duvarda küçük bir girinti biçiminde yapılmıştır.

Minber: Camilerde cuma namazında hutbe okunan yer. Genellikle birkaç basamak yükselen bir mimari öğe. Kapı, basamak, basamak korkulukları, köık ve külah (taç) bölümleri bulunur. Ağaç ya da taştan olabilir. Çok basitlerinden çok bezemelilerine kadar değişik türlerine rastlanır.

Mitolojik: Mitolojiye ilişkin her türlü olgu ve oluşumlar. Batı sanatında genellikle Yunan ve Roma mitolojilerinden konu alınmış yapıtlarda görülen nitelikler.

Mozaik Çini: Değişik renklerde sırlanmış levha ve parçaların alçı zemin içinde dondurulmasıyla elde edilen bir süsleme tekniği.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü