Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Miğfer terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Miğfer nedir? Miğfer ne demek? Miğfer hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Miğfer Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Miğfer:
Başı dış darbelerden koruyan, demirden, çelik-ten ya da benzeri sağlam bir maddeden yapılmış başlıktır. Aynı za-manda Çinlilerin eski Türklere verdiği isimdir.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Miğfer:
Yapılan aktivite sırasında başı korumak için başa takılan başlık.
Genel Türkçe Terimi Olarak Miğfer:
Savaşta başı dış darbelerden koruyan, demir çelik vb. yapılmış başlık, tolga.
Benzer Tarih Terimleri
Mihrace: Eskiden Hindistan'da racadan daha büyük hükümdara verilen sandır.
Mihrap: Cami ve mescitlerin içinde Kâbe yönünü belirten, binanın o yöndeki duvarında bulunan ve imama ayrılmış olan oyuk ya da girintili yerdir.
Mikado: Japon İmparatorlarına verilen bir san.
Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi): Hz. İsa'nın doğumundan yedi gün sonraki 1 Ocak gününü başlangıç olarak alan takvimdir. Güneş yılı esasına göre düzenlenmiştir. 01 Ocak 1926 tarihinden itibaren yeni Türk Cumhuriyeti bu takvimi, Hicri ve Rumi takvimlerin yerine kullanmaya başlamıştır. Hicri takvim yalnızca dini günler için kullanılmaya devam etmiştir.
Milat: Güneş yılı esasına dayalı olarak hazırlanan ve Roma uygarlığı tarafından son şekli verilen takvimin adıdır. Hz. İsa'nın doğumu başlangıç olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle takvime doğum anlamına gelen milat adı verilmiştir. Milattan sonraki tarihler günümüze yaklaştıkça rakamsal olarak büyürken, milattan önceki tarihler günümüze yaklaştıkça küçülmektedir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü