Eğitim Sitesi

Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Nedir? Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) nedir? Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) ne demek? Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi):

Hz. İsa'nın doğumundan yedi gün sonraki 1 Ocak gününü başlangıç olarak alan takvimdir. Güneş yılı esasına göre düzenlenmiştir. 01 Ocak 1926 tarihinden itibaren yeni Türk Cumhuriyeti bu takvimi, Hicri ve Rumi takvimlerin yerine kullanmaya başlamıştır. Hicri takvim yalnızca dini günler için kullanılmaya devam etmiştir.


Benzer Tarih Terimleri

Milat: Güneş yılı esasına dayalı olarak hazırlanan ve Roma uygarlığı tarafından son şekli verilen takvimin adıdır. Hz. İsa'nın doğumu başlangıç olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle takvime doğum anlamına gelen milat adı verilmiştir. Milattan sonraki tarihler günümüze yaklaştıkça rakamsal olarak büyürken, milattan önceki tarihler günümüze yaklaştıkça küçülmektedir.

Milas: Savaş sırasında orduya yardımcı olarak görev yapan halk gücüdür.

Militarizm: Bir ülkede ordu gücünün aşırı ölçüde ağır basması, ülke yönetiminde ağırlığını duyurmasıdır.

Millet: Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.

Milliyetçilik: Bireylerin ait oldukları milletin varlığını ve birliğini sürdürmesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle ortak çalışma bilincine sahip olmasıdır. Atatürkçülüğün altı ilkelesinden biridir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü