Güncel Türkçe-Dil Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Nitelik Zarfı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Nitelik Zarfı nedir? Nitelik Zarfı ne demek? Nitelik Zarfı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Nitelik Zarfı Terimi Hakkında Bilgiler
Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Nitelik Zarfı:
1. Fiilin meydana geliş biçimini, sıfat ve zarfların niteliklerini belirten zarf: güzel konuşma, yanlış anlamak, bilerek yapmak vb.
2. Eylemlerin gösterdiği iş, oluş ya da hareketin nasıl yapıldığını belirten sözcüklere durum (nitelik) belirteci denir.
Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri
Azlık-Çokluk Zarfı: Bir sıfatta, bir zarfta, bir oluş veya kılışta azlık-çokluk gösteren, bunları azlık çokluk bakımından pekiştiren ve ne kadar? Ne derece? Sorularını karşılayan miktar ve derece bildiren zarflar: en, az, çok, eksik, fazla vb.
Karşılaştırma Zarfları: Bir fiilin, sıfatın veya zarfın derecesini belirten zarf. Bu derecelendirme, sıfatlarda olduğu gibi "eşitlik", "üstünlük" ve "en üstünlük" şeklinde üç derece üzerinde gösterilir. Eşitlik derecesi gibi, kadar, denli edatlarıyla, üstünlük daha, en üstünlük en kelimeleriyle yapılır.
Şahıs Zamiri: 1. Şahıs gösteren ben, sen, o, bunlar, şunlar, onlar şahıs zamirleridir.
2. Şahıs isimlerinin yerine kullanılan kelimelere şahıs (kişi) zamiri denir.
Belirsizlik Zamiri: Biri, birisi, başkası, herkes, kimse vb. belirsizlik zamirleridir. TUBİTAYs168: İsimleri tam olarak değil, belli belirsiz anlatan zamirlere belgisiz zamirler denir.
Bağlama Zamiri: İsim tamlamalarında tamlayan durumundaki isimlerin ve zamirlerin sonuna gelerek ismin yerini tutan -ki ekine ilgi(bağlama) zamiri denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü