Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Ön Hazırlık terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ön Hazırlık nedir? Ön Hazırlık ne demek? Ön Hazırlık hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ön Hazırlık Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ön Hazırlık:
Gözlemlerle ve yapılan ön araştırmalarla konuyu tanımak ve betimlemektir.
Mutfak - Yemek Terimi Olarak Ön hazırlık:
Yiyeceklerin pişirilmeden önce tabi tutuldukları işlemlerin tümü.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Panteizm (Tüm Tanrıcılık): Panteizm, Tanrı ve evreni bir gören, özdeş gören anlayıştır. Bu görüş, Tanrı'yı doğanın dışında düşünmez.
Teist anlayışlar Tanrı'yı, dünya üstü, dünyanın dışında var olan bir varlık olarak anlarlar. Panteizm ise, Tanrı ile evreni bir, aynı ve özdeş olarak kabul eder.
Yani Tanrı'nın evrenden ayrı ve ondan bağımsız bir varlığı yoktur. Panteist anlayışın kökleri Hint ve Yunan felsefelerine kadar uzanır. Plotinos, Bruno, Spinoza en
önemli temsilcileridir. Spinoza "Tanrı ve doğa bir ve aynıdır" der.
Para: Mal ve hizmetlerin fiyatını belirleyen değişim aracı ve değer ölçüsü olarak kullanılan kıymetli kağıt ya da madenlere para denir.
Paranoya: Bu tür düşünce bozukluğu gösterenlerde büyüklük, üstünlük, zenginlik, aşk, icat, keşif, düşmanlık, kıskançlık gibi konularda gerçekle ilişkisi olmayan düşünceler vardır. Hasta, halüsinasyon görmez ancak; büyüklük, kötülük görme, aşık olma gibi hayaller görür.
Parlamento: Halkın oyu ile seçilen ve yasama gücünü kullanan milletvekillerinin oluşturduğu meclistir. Parlamentonun temel görevi yasa yapmak, yasa değiştirmek, işlevini yitiren yasaları yürürlükten kaldırmaktır. Bunun yanı sıra parlamento, hükümetleri oluşturur ve çalışmalarını denetler, yaptığı bütçe ile devletin parasını harcama yetkisini hükümete verir.
Patrilokal: Evlilik sonucu kadın erkeğin evine gelir ve aile erkeğin evinde kurulur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü