Güncel Müzik-Dans terimleri sözlüğümüzde Pause terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Pause nedir? Pause ne demek? Pause hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Pause Terimi Hakkında Bilgiler
Müzik-Dans Terimi Olarak Pause:
Sessizlik. Belirli bir uzunlukta olup bir müzik aletinin susacağını gösterir. (İtal. Pausa, Fran. Pause, İng. Silence)
Bilgisayar Terimi Olarak Pause:
Videoda kısa durdurma tuşu. Banda zarar vermemesi için belli bir süre sonra otomatik olarak playbach konumuna dönüşür (=still).
Benzer Müzik-Dans Terimleri
Pedal (Ped.): Büyük orglarda ayak tuşu görevi görür. Piyanoda sağ ve sol olmak üzere iki tanedir.
Pianino: Küçük piyano.
Piyano Müziği: Orgdan ayrı olarak başlı başına ilk piyano okulunu Paul Hoftheimer kurmuştur. Öğrencileri Kotter, Kleber de onun yolunda yürümüşler ve bu yolla piyano yavaş yavaş yayılmaya başlamıştır. İngiltere'de Elisabeth devrinde genelde varyasyonlar ve dans parçaları içeren piyano eserleri yazılıyor ve çalınıyordu. Almanya'da Barok devrinden sonra piyano süitleri, Froberger, Kerll, Muffat, Krieger, J. Ch. Bach, Kuhnau gibi virtüözler elinde mükemmel bir şekil aldı. İtalya'da ise bu zamanın en büyük piyanistleri, Frescobaldi, Pasquini, D. Scarlatti; Fransa'da Chamboniéres, L. Marchand ve özellikle Fr. Couperin'di. Piyano sonatları Rameau, Daquin gibi Fransızlar ve Platti, D'Alberti, Paganelli, Rutini gibi İtalyanlar elinde gelişti.
Psalm: Hıristiyan kiliselerinin bir çeşit solo vokal parçası. Hıristiyan dininin her mezhebinde değişik şekillerde bestelenir ve söylenir. Psalmın Rönesanstan zamanımıza kadar kronolojik olarak büyük bestecileri şunlardır: Lasso, Palestrina, Cl. Le Jeune, H. Schütz, Händel, J. S. Bach, Haydn, Mozart, Schubert, Brahms, Richter, Liszt, Kretzschmar.
Psalterium: Ortaçağda kullanılan üçgen şeklinde bir tür mızraplı çalgı.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü