Eğitim Sitesi

Perdah Tekniği (Lüster) Nedir? Perdah Tekniği (Lüster) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Arkeoloji terimleri sözlüğümüzde Perdah Tekniği (Lüster) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Perdah Tekniği (Lüster) nedir? Perdah Tekniği (Lüster) ne demek? Perdah Tekniği (Lüster) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Perdah Tekniği (Lüster) Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Perdah Tekniği (Lüster):

Perdah tekniği çini ve keramik alanında bir sır üstü çalışmasıdır. Kap istenen renkte sırla sırlanıp fırınlandıktan sonra perdah adı verilen madde ile istenen örnekler yapılır ve az hararetli, dumanlı bir fırında tekrar fırınlanır. Bu fırınlamadan sonra, kap madeni bir parlaklık kazanır.


Sanat Terimi Olarak Perdah Tekniği (Lüster):

Perdah tekniği çini ve seramik alanında bir sır üstü çalışmasıdır. Kap istenen renkte sırla sırlanıp fırınlandıktan sonra perdah adı verilen madde ile istenen örnekler yapılır ve az hararetli, dumanlı bir fırında tekrar fırınlanır. Bu fırınlamadan sonra, kap madeni bir parlaklık kazanır.


Benzer Arkeoloji Terimleri

Pieta: İsa'nın betimleniş türlerinden biri. Bu türde ölü ısa'nın gövdesi annesinin kucağında ya da kolları arasındadır. Kökeni 14. yüzyıl Almanyası olan bu kompozisyona daha çok resim sanatında rastlanır. Ama heykel alanında da çok önemli örnekleri vardır.

Polis (Poleis): Çevresinde bir sur bulunan, aşağı kent ve gerisindeki akropolis adı verilen yüksek bir tepeden oluşan kent (site) devleti.

Portal: Taç kapı, Tâk kapı adı da verilen bezemeli ana giriş.

Rakursi: Bir nesnenin perspektif kurallarına uygun olarak kısaltılarak gösterilmesi. Örneğin bir resimde tuval yüzeyine dik olarak yerleştirilmiş herhangi bir nesne bu yöntemle verilir.

Rasathane: Gözlemevi. Gökbilimi için kullanılan medrese türü.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü