Eğitim Sitesi

Pestisit (Tarımsal İlaç) Nedir? Pestisit (Tarımsal İlaç) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Ziraat (Tarım) terimleri sözlüğümüzde Pestisit (Tarımsal İlaç) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Pestisit (Tarımsal İlaç) nedir? Pestisit (Tarımsal İlaç) ne demek? Pestisit (Tarımsal İlaç) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Pestisit (Tarımsal İlaç) Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Pestisit (Tarımsal İlaç):

Bitki gelişmesini olumsuz yönde etkileyen hertürlü zararlıya karşı kullanılan zirai ilaçların tümüdür.


Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

Popülasyon: Sınırlı bir çevrede yaşayan aynı tür organizma topluluğuna populasyon denir.

Preparat: Kimyasal mücadelede kullanılan tarımsal ilaçlar, etkili madde ve dolgu maddelerinden oluşan bir özel karışım halindedir. Bu hazır durumdaki ilaçlara preparat denir.

Rezidü (Kalıntı): Kullanılan ilacın belirli süre sonra kullanıldığı yüzeyde (ortamda) kalan miktarıdır. Özellikle insan ve çevre sağlığı bakımından önemli olup, ppm ile ifade edilir.

Sistemik Etki: Zirai ilaçların bitki iletken dokusu tarafından taşınarak hastalık ve zararlı etmenlerine karşı etkili olmasına denir.

Toksik Madde: Canlı organizmaya (insan ve sıcak kanlı hayvanlara) ağız, solunum, deri ve enfeksiyon yolu ile girdiğinde normal fizyolojik ve biyokimyasal mekanizmaları bozan veya fazla miktarda canlının ölümüne sebep olan kimyasal maddelerdir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü