Güncel Kimya terimleri sözlüğümüzde Polimerleşme terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Polimerleşme nedir? Polimerleşme ne demek? Polimerleşme hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Polimerleşme Terimi Hakkında Bilgiler
Kimya Terimi Olarak Polimerleşme:
1-Küçük alken moleküllerindeki pi (p) bağlarının açılması ile serbest kalan moleküllerin binlercesinin bir araya gelerek uzun zincirler oluşturması olayına polimerleşme adı verilir.
2-Benzer ya da farklı birçok küçük molekülün polimer denilen büyük moleküller biçiminde birleşmesi.
Benzer Kimya Terimleri
Primer Alkoller: -OH grubunun bağlı olduğu C atomuna iki tane H atomu bağlanmış ise bu alkol primer (birincil) alkoldür. Ancak metil alkolde -OH nin bağlı olduğu C atomuna 3 H bağlı olduğu halde primer alkoldür.
Radyoaktiflik: 1. Çekirdeği kararsız olan elementlerin kararlı çekirdek oluşturmak için ışın yayınlamaları olayına radyoaktiflik, bu elementlere de radyoaktif elementler denir.
2. Kararsız çekirdeklerin kendiliğinden parçacıklar ve/veya elektromanyetik radyasyon yaymalarına(ışıma) denir.
Reaksiyon (kimyasal tepkime) Denklemi: Kimyasal değişime giren ve çıkan maddelerin atom ve tür sayılarını gösteren semboller topluluğuna kimyasal tepkime denklemi veya reaksiyon denklemi adı verilir.
Rezonans (çok merkezli bağ): 1-Bir molekülün değişik şekillerde gösterimine rezonans adı verilir.
2-Elektron delokalizasyonunun farklı Lewis yapılarıyla gösterildiği yapılar.
Sabit Kütle Oranları Yasası: Bir bileşiği oluşturan elementlerin ve bileşiğin kütleleri arasında daima sabit bir oran vardır. Bileşiğin miktarı ve değişik tepkimelerden eldesi sabit oranı değiştirmez.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kimya Terimleri Sözlüğü