Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Reaya terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Reaya nedir? Reaya ne demek? Reaya hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Reaya Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Reaya:
Osmanlı Devletinde yönetime katılmayan, geçimini tarım ve sanayi alanında üretim yapmak ve ticaretle uğraşmak yoluyla sağlayan ve devlete vergi veren halka reaya deniliyordu. Reaya, çeşitli din, dil ve ırklara mensup topluluklardan oluşuyordu.
Tarih Terimi Olarak Reaya:
1. İslam ve Türk-İslam devletlerinde, bu arada Osmanlılarda genel olarak uyruklar ve yönetilen sınıflar, özel olarak da doğrudan üretici bağımlı köylüler için kullanılan terim. Arapça raiyye (sürü) sözcüğünün çoğuludur.
2. Osmanlı Devleti'nde Mülk toprakta çalışan, vergi ödeyen halk.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Reaya:
Bir hükümdarın yönetimi altındaki halk.
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Reaya:
Bir hükümdarın yönetimi altındaki halk.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Nüfus Hacmi: Bir ülkede yaşayan insan sayısıdır.
Nüfus Baskısı: Nüfusun geçim kaynaklarındaki artıştan daha hızlı artmasıdır.
Nüfus Patlaması: Sağlık koşullarındaki iyileştirmeler sonucu ölüm oranının düşmesi, ancak doğum oranının değişmemesi sonucu nüfusun hızlı bir biçimde çoğalmasıdır.
Dış Politika: Bir ülkenin diğer ülkelerle olan siyaset ilişkileri.
Kolluk Amiri: Kolluk işlevsel olarak, yasaların ve düzenlemelerin ihlali durumunda cezalandırma işlevi gören ve böylece gelecekteki muhtemel ihlalleri önlemeyi amaçlayan bir araçtır.
Kolluk kuvvetleri kolluk makamlarının işlemlerini uygulamakla yükümlü olan teşkilatlardır. İçişleri bakanı, vali ve kaymakam aynı zamanda kendi yetki alanlarının en üst kolluk amirleridir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü