Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Refleksif Bellek terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Refleksif Bellek nedir? Refleksif Bellek ne demek? Refleksif Bellek hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Refleksif Bellek Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Refleksif Bellek:
Algı ve motor yeteneği gerektiren bazı işleri, nasıl yapılacağı konusunda sözcüklerle ifade edemediğimiz, tanımlama biçimine getirilmemiş olan bu refleks biçimini kullanırız. Bu bellek bir işlemin fark edilmeden çok sayıda tekrarı sonucu, zaman içinde birikerek oluşur. Bilinçli düşünme yada karşılaştırma, değerlendirme gibi kognitif işlemler gerektirmeden refleksif bellek oluşur ve genelde kelimelerle ifade edilmez. Bazı algı ve motor yeteneklerin kazanılması, gramer gibi bazı kuralların öğrenilmesi refleksif bellek ile olmaktadır.
Araba kullanmak başlangıçta tanımlanabilir (deklaratif) bellek ile gerçekleşirken, bir zaman sonra refleksif belleğe geçer ve artık araba kullanma kuralları her kullanışta, sözcüklerle ifade edilmez, kısaca otomatikleşir.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Refleksif Düşünme: Düşüncenin kendi üzerine tekrar yönelmesi felsefi tavır olup buna refleksif düşünme denir, örnek: Alman düşünürü I. Kant'ın düşünceyi ortaya koyan aklı mahkemeye çıkararak onun neyi, ne kadar bilebileceğini sorgulaması gibi.
Motiv: Organizmanın bir ihtiyacını gidermek için onu harekete geçiren etmene güdü veya motiv denir. Güdü veya motiv istekleri, ihtiyaçları, dürtüleri ve ilgileri kapsayan genel bir kavramdır.
Öndeyi: Bilimsel yasalara dayanılarak, henüz meydana gelmemiş olayları önceden kestirmek, tahmin etmektir. Güneş tutulmasının önceden kestirilmesi bilimsel öndeyi örneğidir.
Depremin niçin meydana geldiğini ortaya koymak bilimsel açıklama; olası bir depremde en fazla nerelerin etkileneceğini söylemek ise öndeyidir.
Pananteizm: "Her şey Tanrı'dadır." diyen görüş. Vahdet-i vücut (Varlığın birliği görüşü) olarak da bilinen bu görüşe göre Tanrı ile evren bir değildir.
Akt: Suje ve obje arasında gerçekleşen bilinç etkinliğidir. Bilgi aktları algılama, anlama ve açıklama şeklinde olabilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü