Eğitim Sitesi

Regaib Kandili Nedir? Regaib Kandili Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Regaib Kandili terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Regaib Kandili nedir? Regaib Kandili ne demek? Regaib Kandili hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Regaib Kandili Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Regaib Kandili:

Üç aylardan birincisi olan Recep ayının ilk cuma gecesi Regaib kandili olarak geçen mübarek bir gecedir. Bu gece dualar, namazlar bereketlenir, Kur'an'lar okunur. Her kandilde olduğu gibi Regaib Kandili'nde de Müslümanlar birbirinin kandilini kutlar.


Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

Sadakallahü'l Azim: Sadakallahü'l-azim, "Allah doğru söyledi," demektir. Kur'an-ı Kerim'den bir ya da birden fazla ayet okuduktan sonra sadakallahü'l-azim deriz. Okuduğumuz her ayet için tek tek söylemeye gerek yoktur. Bu sözü söyleyen Kur'an-ı Kerim'in doğru bir kitap olduğunu, Allah'ın bize bildirdiklerinin hepsinin doğru olduğunu tasdik etmiş olur.

Sahabi: Sahabi, sözlükte arkadaş, dost demektir. Peygamber Efendimiz zamanında yaşamış, Müslüman olarak Peygamber Efendimizi görmüş ve yine Müslüman olarak ölmüş kişiye denir. Eğer bu kişinin gözü görmüyorsa, Peygamber Efendimizin sohbetini duyması da onun sahabi olması için yeterlidir. Peygamber Efendimizi gören çocuklar da sahabedendir.

Salavat: Peygamberimizi anmak üzere kullandığımız bir selam ifadesidir. " Allahümme salli ala seyyidina Muhammed."

Secde Ayeti: Secde ayeti, adından da anlaşılacağı gibi Kur'an-ı Kerim'de geçen bazı özel ayetlerdir. Bu ayetleri okuyan, işiten secde yapar.

Şifa: Şifa, Kur'an-ı Kerim'in isimlerinden biridir. Şifa, kelime olarak hastalıktan kurtulmak, iyileşmek demektir. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'in şifa olduğunu buyurmuştur. Kur'an-ı Kerim, kalplerdeki kibir, kıskançlık, şüphe gibi hastalıklara şifadır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü