Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Sahabi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sahabi nedir? Sahabi ne demek? Sahabi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sahabi Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sahabi:
Sahabi, sözlükte arkadaş, dost demektir. Peygamber Efendimiz zamanında yaşamış, Müslüman olarak Peygamber Efendimizi görmüş ve yine Müslüman olarak ölmüş kişiye denir. Eğer bu kişinin gözü görmüyorsa, Peygamber Efendimizin sohbetini duyması da onun sahabi olması için yeterlidir. Peygamber Efendimizi gören çocuklar da sahabedendir.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Sahabi:
Hz. Muhammed ’i (s.a.v.) görmüş ve onun sohbetinde bulunmuş Müslüman. Hz. Muhammed’in arkadaşı. Bu kelimenin çoğulu sahabedir.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Salavat: Peygamberimizi anmak üzere kullandığımız bir selam ifadesidir. " Allahümme salli ala seyyidina Muhammed."
Secde Ayeti: Secde ayeti, adından da anlaşılacağı gibi Kur'an-ı Kerim'de geçen bazı özel ayetlerdir. Bu ayetleri okuyan, işiten secde yapar.
Şifa: Şifa, Kur'an-ı Kerim'in isimlerinden biridir. Şifa, kelime olarak hastalıktan kurtulmak, iyileşmek demektir. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'in şifa olduğunu buyurmuştur. Kur'an-ı Kerim, kalplerdeki kibir, kıskançlık, şüphe gibi hastalıklara şifadır.
Tecvid: 1. Tecvîd, kelime olarak bir şeyi iyi ve güzel yapmak demektir. Dinî bir terim olarak ise Kur'an-ı Kerim'i düzgün ve güzel okuma kurallarını öğreten bilim dalının ismidir.
2. Kur'ân-ı Kerim'i en güzel bir biçimde okumakla ilgili kurallar bütününe denir. Tecvit başlı başına bir ilim haline gelmiştir. Bu ilmin amacı, Kur'an'ın en güzel şekilde okunmasını sağlamaktır.
Tevrat: Tevrat, tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi dört büyük kutsal kitaptan biridir. Yüce Allah, onu Musa Peygamber'e göndermiştir. Gönderilen ilk büyük kutsal kitaptır. Zebur ve İncil onu tasdik etmek için indirilmiştir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü