Güncel Sanat terimleri sözlüğümüzde Revak terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Revak nedir? Revak ne demek? Revak hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Revak Terimi Hakkında Bilgiler
Sanat Terimi Olarak Revak:
1. Sütun ve payeler tarafından taşınan kemerler arkasında yer alan, üstü örtülü, önü açık, mimari mekân, sundurma.
2. Ön yüzü kemerli, arkası ana yapıyla birleşik, üstü tonoz, kubbe ya da damla örtülü uzun mekân.
3. Yapıda, duvar önünde, sütun ya da ayaklarla taşınan kemer sıralarının oluşturduğu, bir tarafı avluya açık, üstü örtülü uzunlamasına mekân.
Tarih Terimi Olarak Revak:
Ön yüzü kemerlemeli, arkası kör duvarlı, üstü tonoz, kubbe ya da damla örtülü geçit.
Arkeoloji Terimi Olarak Revak:
Bir yapının önünde yer alan, bir uzun kenarıyla yapıya bitişik, diğer uzun kenarı boyunca sütunların taşıdığı bir kemer dizisiyle dışa açılan, üstü tonoz, kubbe ya da çatıyla örtülü önü açık, güneş ve yağıştan korumalı yürüme bölümü. Portik.
Benzer Sanat Terimleri
Restitüsyon: Yeniden tasarımlama. Kısmen rölöveye dayanan bir çalışmadır. Kısmen veya tamamen yok olmuş yapının çizimlerini kalıntısının rölövesine dayanarak yeniden çizilmesine verilen ad.
Restorasyon: 1. Bir yapının veya eserin yıkılan, harap olan bölümlerinin daha fazla tahrip olmasını önlemek için aslına uygun biçimde onarılmasına verilen isimdir.
2. Tarihsel belge niteliğindeki bir sanat eserinin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için harap olmuş kısımlarının aslına uygun olarak onarılması.
Rekonstrüksiyon: 1. Restitüsyona dayanılarak yapılan bir çalışmadır. Restitüsyona göre yeniden inşa etmeyi ve bu şekilde inşa edilmiş bir yapılaşmayı ifade eder.
2. Bir sanat yapıtının ve özellikle bir yapının elde kalan az sayıda kalıntısı ve başka belgeler yardımıyla eski biçiminin belirlenerek yeniden yapım işlemine verilen ad.
Rasathane: Gözlemevi, gökbilimi için kullanılan medrese türü.
Perdah Tekniği (Lüster): Perdah tekniği çini ve seramik alanında bir sır üstü çalışmasıdır. Kap istenen renkte sırla sırlanıp fırınlandıktan sonra perdah adı verilen madde ile istenen örnekler yapılır ve az hararetli, dumanlı bir fırında tekrar fırınlanır. Bu fırınlamadan sonra, kap madeni bir parlaklık kazanır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sanat Terimleri Sözlüğü