Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Sadrazam terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sadrazam nedir? Sadrazam ne demek? Sadrazam hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sadrazam Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sadrazam:
Osmanlı Devleti'nde baş vezir.
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Sadrazam:
Osmanlılarda padişahtan sonra gelen ikinci adam, en yetkili devlet görevlisi. Günümüz başbakanı.
Tarih Terimi Olarak Sadrazam:
Osmanlı İmparatorluğu'nda hükümet başkanı yani bugünkü başbakan.
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Sadrazam:
Osmanlı Devleti'nde Başbakan derecesinde en büyük devlet memuru. Padişahın mutlak vekili sayılırdı. Sadrazamı atamak ve görevden almak Padişahın yetkisinde idi.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Savaş: 1. Barış yoluyla çözümlenemeyen sorunların çözümü için bir devlet ya da devletler grubunun diğer bir devlet ya da devletler grubuna karşı güçlerini kullanarak yaptıkları silahlı veya silahsız mücadeleler.
2. Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk.
Sebilhane: Genellikle camilere bitişik özel bir biçimde yapılmış, karşılık beklenmeden hayır için içme suyu dağıtılan taş yapı.
Seçim: Kanunlar ve yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli bir veya birkaçını seçme.
Sivil Toplum Kuruluşu: Resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda çalışan kuruluşlardır. Üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alırlar, kâr amacı gütmezler ve gelirlerini bağışlar ya da üyelik ödemeleri ile sağlarlar. Sivil toplum kuruluşları; oda, sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler, topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.
Sosyal Bilim: Toplum olaylarını, insanın sosyal ve kültürel faaliyetlerini inceleyen bilimlerin ortak adıdır. Sosyal bilimler, dünyanın ve yaşamın insanî ve toplumsal yönlerini inceleyen akademik disiplinlerin tümüdür. Türkiye'de zaman zaman sözel bilimler olarak da anılırlar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü