Eğitim Sitesi

Sivil Toplum Kuruluşu Nedir? Sivil Toplum Kuruluşu Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Sivil Toplum Kuruluşu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sivil Toplum Kuruluşu nedir? Sivil Toplum Kuruluşu ne demek? Sivil Toplum Kuruluşu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sivil Toplum Kuruluşu Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Sivil Toplum Kuruluşu:

Resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda çalışan kuruluşlardır. Üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alırlar, kâr amacı gütmezler ve gelirlerini bağışlar ya da üyelik ödemeleri ile sağlarlar. Sivil toplum kuruluşları; oda, sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler, topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.


Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

Sosyal Bilim: Toplum olaylarını, insanın sosyal ve kültürel faaliyetlerini inceleyen bilimlerin ortak adıdır. Sosyal bilimler, dünyanın ve yaşamın insanî ve toplumsal yönlerini inceleyen akademik disiplinlerin tümüdür. Türkiye'de zaman zaman sözel bilimler olarak da anılırlar.

Sosyalleşme: Kişinin içinde bulunduğu toplumda yaşayabilme- sini sağlayıcı ortak yaşantıları öğrenmesi, yani başkalarıyla ortak özellikler sergileyen davranışlar geliştirmesi ve kendisini bir kimlik çatısı altında var etmesi.

Sponsor: Bir işin bir faaliyetin maddi ve manevi yönünü üstlenen kimse veya kurum.

Süreklilik: Sürekli olma, kesintisiz olarak sürüp gitme durumu, devamlılık.

Şeyhülislam: Osmanlı İmparatorluğu'nda kabinede sadrazamdan sonra yer alan ve genellikle din işlerinden sorumlu olan üye. Devlet işlerinin İslam dininin esaslarına göre yürütülmesini sağlar ve yürütülecek işler için fetva verirdi. Divan'a Kanuni devrinde katılmış ve Sadrazamla eşit tutulmuştur.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü