Eğitim Sitesi

Sahneye İlk Çıkış Nedir? Sahneye İlk Çıkış Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tiyatro terimleri sözlüğümüzde Sahneye İlk Çıkış terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sahneye İlk Çıkış nedir? Sahneye İlk Çıkış ne demek? Sahneye İlk Çıkış hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sahneye İlk Çıkış Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Sahneye İlk Çıkış:

Bir sanatçının sanat yaşamının başlangıcında, yeni başladığı bir işte, bir rolde, bir şehirde, ilk sahneye çıkışı.


Benzer Tiyatro Terimleri

Spot Işık: Özel efektler için yoğu konsantrasyonda noktasal biçimli bir ışık sağlayabilen lamba için kullanılan Amerikan terimidir.

Şarj: Yan rol. Genellikle de hizmetçi ve kurye gibi kısa ve yan roller, önemsiz görüldüğü için sözcük olarak küçümsenen bir anlama sahiptir. Şarj oyuncuları kendi küçük rollerine fazla sahip çıkarak karakteristik bir profil yaratmayı denerler ve böylece görevlerinin sınırlı oluşunu telafi ederler.

Takipçi: Takip eden ışık için kullanılan kısaltmadır. Göstericinin bir ışık konisiyle sarılmasını ve oyun zemini üzerindeki yolu boyunca takip edilmesini sağlar.

Taslak: Bir şeyi, bir sanat ve edebiyat eserini ancak ana çizgileriyle, türlü bölümleriyle belirten ön çalışma, eskiz.

Tavan Göbeği: Görünen üst sahada sahne üzerine enine asılı kumaş yoldur. Bu üst mekanizmanın görülmesini engeller ve yan dikey ayaklarla birlikte bir çeşit çerçeve yaratabilir. Arka arkaya asılmış bir çok çerçeve aralarında “yollar” oluşturur. Barok tiyatrosunda tavan göbekleri aynı kulisler gibi perspektifsel olarak boyanırdı.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü