Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Salih Amel terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Salih Amel nedir? Salih Amel ne demek? Salih Amel hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Salih Amel Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Salih Amel:
1-Şartlarına uygun olarak Allah rızası için yapılan ibadet. İkiyüzlülük ve gösteriş taşımayan Yüce Allah'ın rızasını, sevgisini kazandıracak olan her iş ve davranış salih ameldir.
2-Yapılması Allah ve Peygamberi tarafından istenen, fert ve toplum için faydalı işler ve davranışlardır.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Salih Amel:
1. İyi, güzel, yararlı iş ve davranış. Dayanaklarını Kur’an-ı Kerim ve sünnetten alan, insanın imanını güçlendirmek için niyetli olarak yapılan tüm güzel davranışlar, inançlar, ibadetler ve insanlığın faydasına yapılan işler.
2. İyi, güzel, faydalı, sevaba ve Allah'ın rızasına sebep olacak, haram sınırına girmeksizin kişinin iman, iyi bir niyet ve ihlâs ile yapmış olduğu davranışlar.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Secde: Namaz kılanın, ayak parmaklarını, dizlerini, ellerini, alnını ve burnunu yere koyması ile oluşan durumdur. Namaz kılarken yere eğilerek yüzün bir kısmını , Yüce Allah'a saygı için yere koymaktır. Arka arkaya yapılan iki secdeye "secdeteyn" denir. "Sücud" sözü de secde etmek ve secdeler manasına gelir.
Sehiv Secdesi: Sehiv sözlükte "yanılma, gaflet" gibi anlamlara gelmektedir. Dinî bir kavram olarak sehiv secdesi ise, yanılma, unutma veya dalgınlık gibi haller nedeniyle namazın farzlarından birinin ertelenmesi, vaciplerinden birinin terk edilmesi veya ertelenmesi durumunda namazın sonunda yapılan secdedir.
Sırat-ı Müstekîm: Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de beyan ettiği dosdoğru yoldur.
Sevap: 1. Allah'ın emir ve yasaklarına uygun olan amel, söz ve davranışlardır.
2. Hayırlı bir davranış karşısında Allah tarafından verileceğine inanılan ödül.
Sûre: Kur'an'ın, birbirinden besmele ile ayrılan her bir bölümüdür.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü