Eğitim Sitesi

Sav Nedir? Sav Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Sav terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sav nedir? Sav ne demek? Sav hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sav Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sav:

Tez. Konulmuş olan. Kanıtlanması gereken bilimsel iddia.


Edebiyat Terimi Olarak Sav:

İslamiyet öncesinde, destan dönemi Türk edebiyatında atasözlerine verilen ad.


Hukuk Terimi Olarak Sav:

İleri sürülen düşünce, iddia, tez


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Sentez: Bir çokluğu birlik içinde toplama, birleştirme. Çeşitli ögeleri bir araya getirme, bir bütün içinde birleştirme.

Skolastik felsefe: İnançla bilgiyi, kilise öğretisiyle özellikle Aristoteles'in bilimsel sistemini uyumlu bir biçimde birleştirmeye çalışan Orta Çağ felsefesi.

Sofistler: Yunanistan'da MÖ 5 ve 4. yüzyıllarda, gençlere doğru düşünme, konuşma ve davranmayı öğretme amacıyla kent kent dolaşarak para karşılığı dersler veren ve bu yolla başarılı yurttaş yetiştirmeyi üzerine alan kimselere verilen ad. Göreli bir bilgi anlayışını savunan düşünürler.

Sofistler hukuk sisteminin ve yasaların doğal düzene aykırı olduğunu savunurlar. İnsan tarafından yapılan hiçbir yasa doğa yasaları kadar mükemmel olamaz. İnsan her şeyin ölçüsü olduğundan herkese göre ideal olan bir devlet düzeni bulunamaz.

Somut: Belli bir zamanda, belli bir yerde bulunan, doğal, görülebilir, bütünlüğü içinde verilmiş olan bağımsız gerçeklik.

Sosyalizm: Üretimi devletin düzenlemesini ve üretim araçlarının devletleştirilmesini savunan öğreti. Üretimde ve üretilenlerin dağıtımında bireyin değil, toplumun yararını göz önünde bulunduran ekonomik sistem.

Liberalizme tepki olarak doğmuştur. Liberalizmin insanlar arasında uçurumlar açması, büyük sınıf farklılıklarını doğurması üzerine ideal bir devletin ancak eşitlik temelinde gerçekleşebileceğini iddia ederler. Devlet üretimi organize eden, bölüşümü sağlayan bir organdır. Üretim kar amacıyla değil ihtiyacı karşılamak için yapılır. Üretim araçları(fabrika, makine) kamu mülkiyetindedir. Herkes eşit hak ve koşullardadır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü