Eğitim Sitesi

Şefaat Nedir? Şefaat Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Şefaat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Şefaat nedir? Şefaat ne demek? Şefaat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Şefaat Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Şefaat:

1. İman eden salih bir müminin Allah’ın ve kullarının haklarını gözeterek müminlerin iyiliği için uğraşması, onları kötülüklerden ve zararlı şeylerden korumaya çalışması.

2. Allah’ın katında değerli bir müminin; peygamberlerin, sıddıkların, âlimlerin ve şehitlerin başka bir Müslüman için Allah’tan hayır istemeleri, onun günahlarının affedilmesi ve ahirette karşılaşacağı azabın kaldırılması işin Allah’tan dilekte bulunmaları.

3. Birinden başkası adına ricada bulunma, aracı olma, kusurlarının bağışlanmasını dileme.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Şefaat:

Araya girme, aracı, ricacı olma anlamındadır. Ahiret günü başta Peygamberimiz (sav) olmak üzere Allah'ın izin verdiği kimselerin günahkar müminlerin bağışlanması için Allah'a duada bulunmaları.


Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

Şefkat: Acıyıp esirgeme, birini severek sakınma, koruma altına alma.

Şehadet: Tanıklık, şahitlik, bir şeyin doğruluğuna inanma. Allah’tan başka tanrı olmadığına ve Hz. Muhammed’in onun kulu ve elçisi olduğuna inanma.

Şer: 1. Kötü, fena, kötü iş, bela, musibet.

2. Günah.

3. Bu dünyada hukuki yaptırımları ve kınamayı, ahirette de cehennem azabını ve Allah’ın gazabını gerektiren kötü sözler, inançlar, davranışlar.

Şeytan: Hz. Âdem’e secde etmediği için cennetten kovulan, insanları Allah’ın emirlerine karşı kışkırtan, kötülüğe yönelten cin, iblis.

Şükür: Bir şeyin karşılığını vermek, yapılan iyiliği dile getirmek ve sahibini övmek. İyiliğin kıymetini bilmek, iyilik edene teşekkür etmek.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü