Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Sembol terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sembol nedir? Sembol ne demek? Sembol hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Sembol Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Sembol:
Duyularla ifade edilemeyen bir şeyi belirten somut nesne veya işaret, remiz, rumuz, timsal, simge.
Matematik-Geometri Terimi Olarak Sembol:
Belirlenmiş bir anlamı olan resim, şekil, harf gibi işaretlerdir.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Sembol:
İlişki, bağlantı, çağrışım, görenek, alışkanlık vb. nedenlerle, başka bir şeyi temsil eden uyarıcı. Sembol bir dış uyarıcı (örneğin bir kelime), olabileceği gibi, bir içsel süreç (örneğin düşünmede kullanılan bir imge) de olabilir. Bu sonuncusuna sembolik süreç adı da verilebilir.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Sıdk: Doğruluk, dürüstlük, gerçeklik.
Şehit: Kutsal bir ülkü veya inanç uğrunda ölen kimse.
Terhis: Askerlik görevini bitirenleri ordudan bırakma.
Türbe: 1. Ziyaret edilen üstü kapalı veya yarı açık mezar.
2. Sahabeler, büyük âlimler, şehitler, veliler, hükümdarlar, vezirler ve tarihte önemli işler başarmış kişilerin mezarları üzerine yapılan ve üzerleri kubbelerle örtülü bina. Müslüman olmayanların mezarları üzerine yapılan binalara türbe denilmez. İslam dini, türbelerin ziyaret edilmesinde bir sakınca görmez. Çünkü türbe, bir kabir olduğu için kabirleri ziyaret etmek insanlara ölümü hatırlatır. İslam dini, türbe ziyaretinde, ölüden yardım isteyip dilekte bulunmayı, ona adakta bulunmayı, mum yakmayı, çaput bağlamayı, para atmayı kesinlikle yasaklar.
Vakar: Ağırbaşlılık.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü