Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Şeyh Bedreddin Olayı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Şeyh Bedreddin Olayı nedir? Şeyh Bedreddin Olayı ne demek? Şeyh Bedreddin Olayı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Şeyh Bedreddin Olayı Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Şeyh Bedreddin Olayı:
15. yüzyılda Osmanlı Devleti'nde gerçekleşmiş bir isyandır.
Fetret Devrinden faydalanmak isteyen Şeyh Bedreddin isyan çıkardı fakat isyan uzun sürmedi. Şeyh Bedreddin ise 1420 yılında idam edildi.
Benzer Tarih Terimleri
Serhenk: Büyük Selçuklu Devleti’nde törenlerde ve seyahatlerde sultanın yol düzenini sağlamakla görevli kişiye verilen ad.
Bloklaşma: Devletlerin çıkarları doğrultusunda, birbirleriyle anlaşarak işbirliği yapmaları durumu.
Kut Anlayışı: Türk inanış ve düşünüş siteminde, devleti yönetme yetkisinin Tanrı tarafından Türk Kağanına verildiği kabul edilmektedir. Bu düşünceye "Kut" adı verilmektedir.
Abdalan-ı Rum: Osmanlı Devleti'nde fetih yapılacağı zaman askerlerden önce fethedilecek bölgeye gidip insanların gönüllerini kazanmaya çalışan kişilere abdâl veya Abdalân-ı Rum deniliyordu.
Gulam Sistemi: Savaşlarda ganimet olarak alınan genç erkek tutsaklardır. Büyük Selçuklu Devleti'nde gulam olarak orduya alınır ve sıkı bir eğitimden geçirildikten sonra aynı adı taşıyan ordunun neferleri arasına katılırlardı. Yaya olarak hizmet verir ve maaş alırlardı.
Gulam: Köle, uşak anlamına gelmektedir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü