Eğitim Sitesi

Tevhit Nedir? Tevhit Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Emlak ve Gayrimenkul terimleri sözlüğümüzde Tevhit terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tevhit nedir? Tevhit ne demek? Tevhit hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Tevhit Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tevhit:

Tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanarak, tek bir parsel halini almasıdır.


Edebiyat Terimi Olarak Tevhit:

Divan şiirinde Allah'ın varlığını ve birliğini işleyen kaside türü.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tevhit:

Allah'ın birliğine inanma, bir sayma, bir olarak bakma.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Tevhit:

Allah'ın birliğine inanma, bir sayma, bir olarak bakma. Tek tanrıcılık. Birkaç şeyi bir araya getirme, birleştirme.


Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tevhit:

Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma. "Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed onun resulüdür." anlamına gelen "La ilahe illallah, Muhammedün resulullah." cümlesine kalp ile inanıp dil ile söyleme. Allah’ı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah işin yapma.


Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

Ticari İşletme Rehni: Tacir, sanayici, esnaf ve sanatkârların alacakları kredilerin teminatı olarak sahip oldukları ticari işletmeyi bir bütün olarak rehin etmeleri mümkündür. Ticaret veya esnaf ve sanatkâr siciline tescil edilen bu rehne ticari işletme rehni denir Ticari işletme rehni, rehne konu gayrimenkul var ise tapu kütüğünün beyanlar sütununda gösterilir.

Teşrik: Ortak etmek, iştirak etmek.

Tesis Etmek: Kurmak, ihdas etmek, yapmak. İpotek tesis etmek: İpotek yapmak.

Tescil İstem Belgesi: Resmi senet düzenlemesine gerek olmayan akitsiz işlemlerde malik veya hak sahibinin isteminin yazıldığı, tescil talebini içeren, talepte bulunan, işlemi hazırlayan memur ve müdürce imzalanıp mühürlenen matbu bir belgedir.

Tescil: Tescil, tapu kütüğüne yazım demektir. Ayni ve şahsi haklara yönelik işlemlerin gerekleri yerine getirildikten sonra tarih ve yevmiye numarası ile kütüğe tescil edilir. Tescil siyah veya mavi mürekkepli kalemle ve kitap harfleriyle okunaklı şekilde genelde elle yazılır. Ancak şerhler ve beyanlar sütununa yazılması gereken bazı belirtmelerin (örneğin, imar uygulaması, kamulaştırma gibi) kaşe halinde basıldığı da olmaktadır. Tescilsiz iktisaplar dışında, ayni haklar tapu siciline tescil ile kazanılır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü