Eğitim Sitesi

Transit Halinde Nedir? Transit Halinde Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Transit Halinde terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Transit Halinde nedir? Transit Halinde ne demek? Transit Halinde hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Transit Halinde Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Transit Halinde:

Kaynak kütüphaneye dönmüş fakat henüz raftaki yerine yerleştirilmemişse, katalogda durumu “transit halinde” olarak görünür. Kullanıcıların transit halinde kaynağa hemen ihtiyacı varsa Danışma Masası’ndan istek yapabilirler.


Benzer Kütüphanecilik Terimleri

Sadece Kütüphanede Kullanılır: Kaynağın üzerine yazılan (örnek: referans kaynakları için REF etiketi) ve kütüphane içinde kullanılabileceğini ve özel düzenlemeler dışında ödünç alınamayacağını göstermek için katalog kaydına eklenen dolaşım statüsü bilgi notudur. Referans kitapları, süreli yayın indeksleri, ciltli veya ciltsiz süreli yayınlar genellikle kütüphane içinde kullanılırlar. Nadir eserler ve el yazmaları gibi özel koleksiyonların kullanımı ise kütüphanenin içinde belirlenmiş oda ve alanla sınırlanabilir.

Sayı / Yayın: Süreli yayın dizisi içinde sayı almış yayın.

Sayısal Kütüphane: Kaynaklarının önemli bir bölümünü makinece okunabilir formatta (baskı veya mikroform haricinde) sunan ve bilgisayarlarla erişilebilir yapan kütüphane. Sayısal içerik yerel olarak kayıtlıdır veya uzaktaki bilgisayar ağalarından erişilebilecek durumdadır.

Sayısal Nesne Tanımlayıcısı: DOI’ler web’de görüntülenen yayınlara sabit URL yaratmak için kullanılmaktadır. İnterneti tararken karşımıza çıkabilecek ölü linklerin sayısını azaltmakta yardımcı olurlar.

Seriler (Serials): 1. Birbirini izleyen bölümler şeklinde yayınlanmış eserler olup genellikle düzenli aralıklarla çıkarılır ve uzun süreceği öngörülür. Süreli yayınlar, gazeteler, magazinler, yıllıklar, dergiler, tutanaklar, konferans raporları ve numaralandırılmış monografik seriler böyledir.

2. Kolektif bir başlık altında toplanmış ayrı eserler grubu.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü